обзавеждане на малки кухни - 3 страхотни идеи

3 съвета за интериора на малките кухни

Предстои ви обзавеждането на новата ви кухня, което чакате с нетърпение след като сте направили основен ремонт? Затруднение пред вас може да се окаже както твърде голямото помещение, така и твърде малкото.

Ако ремонтът ви е направен професионално от опитна и реномирана фирма като Sofremont, то може да бъдете сигурни, че всичко е наред и остава само да намерите мечтаните мебели.

Малки кухни – какво е важно да знаем

Ако стандартното помещение е с размери от поне 12-14 кв.м., то падането под този минимум ви вкарва в графата на собствениците на малка кухня.

Наред с ограниченията на самата площ вие ще трябва да се справите и със задачата да поберете всичко нужно. Това изисква добро планиране и оптимизиране на пространството.

Направете списък с желания относно функционалностите

Няма как да знаете какво ви трябва, ако не сте наясно какво ще правите в това помещение. Може да изброите какви уреди ще трябва да присъстват. Ако има възможност да преместите пералнята в банята или пък имате специално помещение за тази цел, не се колебайте и го използвайте.

Някои неща могат да се окажат излишни, поради липса на място. Уредите с второстепенно значение като микровълнова фурна, кана за нагряване на вода и други дребни неща може просто да не намерят своето място в новата ви кухня.

Нашите 3 съвета при проектиране на малка кухня

1. Използвайте всяко пространство. Преди сте смятали кухненските шкафове, стигащи до тавана за грозни? Помислете пак. Направени по този начин те ви дават пространство за съхранение на всичко, което нямате нужда да е на една ръка разстояние от вас.

Притеснявате се, че ще ги стигате трудно? И това не е проблем, защото срещу съвсем скромна сума може да се сдобиете с компактна стълба. Ако това ви притеснява може да ползвате някой от кухненските столове, за да стигате високите шкафове.

2. Използвайте максимума от наличните на пазара механизми и поставки, направени с една цел – да ви улеснят и направят живота ви по-подреден и лесен.

В специализираните магазини има огромен избор на приспособления, които могат да направят чудеса и противно на очакванията ви да поберат огромно количество тенджери, тигани и всичко останало, на което все не можете да намерите място.

3. Не подценявайте възможностите на падащите плотове. В нормалната ситуация те са закрепени вертикално за стена или са част от кухнята. Винаги когато имате нужда от допълнителен работен плот или маса за хранене те се разгъват за секунди и са на ваше разположение.

Опитахме се да ви бъдем максимално полезни и се надяваме да сте намерили полезните идеи, които да бъдат основата на която да планирате новата си кухня, независимо колко малка е тя. Нашият опит показва, че когато предварително сте помислили за всичко размерите нямат значение.

 

Оценка