Онлайн магазин за паркет

Безценни съвети при избора на ламиниран паркет

Ще се съгласите с това, че през последните няколко години хората залагат твърде често на ламиниран паркет като подова настилка, било то у дома или други съществено важни за тях помещения. Все по-труден става изборът на този материал, тъй като предложенията, които производителите отправят към търговците, са твърде разнообразни и това понякога води до объркване.

За да не се чувствате излъгани, подмамени или жертва на някой измамен продавач – консултант, то добре би било да сте предварително информирани за спецификите на подовата настилка.

В текста по-долу ще споделим с вас някой изключително полезни съвети, които биха ви насочили към това да вземете правилното решение в момент, в който най-силно се нуждаете от това. На мнение сме, че споделената информация ще ви послужи безотказно и няма да съществуват кой знае какви колебания, когато става въпрос за избор на подова настилка.

Какво трябва да знаете при избора на ламиниран паркет

Преди всичко останало е добре да бъдете наясно с това какво точно представлява този клас материал. В никакъв случай не ви съветваме да залагате на него, ако нямате ни най-малка информация за износоустойчивостта му, както и това какви са предимствата и недостатъците му.

За да ви бъдем максимално полезни, то ние ще споделим, че се състои от четири слоя, Които комбинирайки се успяват да изградят стабилна основа, върху която да стъпвате. Първият слой бива подсилен с алуминиев оксид и той, на практика, е напълно прозрачен. Именно този слой предпазва паркета от всякакви остри предмети, като токчета, ножове, ножици и други.

Вторият слой представлява декоративната част. Може да имитира всякакви повърхности, било то камък, тухла, дърво или други. След това следва HDF – а, което всъщност е ядрото от плоскости, притежаващо изключително голяма плътност.

Най-долният слой е меламинова смола, предпазваща от влага и предлагаща допълнителна стабилност на подовата настилка. Важно е да знаете всичко това, тъй като би ви насочило към вземане на правилно решение и извършване на инвестиция, за която да не съжалявате след време.

Какъв трябва да бъде клас на паркета

Дори и да ви изглежда като незначителна подробност, то уверяваме ви, че това е един от факторите, които играят не малка роля при покупката на материал. Класифицирането на паркета – масивен паркет, ламиниран, еднослоен, многослоен, е едно от най-сериозните неща, на които да обърнете внимание.

Трайността и издръжливостта са нещо, което всъщност би следвало да определят избора ви. Класът определя колко дълго можете да ползвате даден паркет, независимо от механичните му натоварвания.

Ако прецените че сами не можете да се справите с избора на този така важен за обзавеждането материал, то винаги можете да се обърнете за съвет към продавач – консултант, който да ви насочи и информира, така че да не съжалявате след време. Надяваме се да сме ви били полезни и заедно да успеем да превърнем дома ви в перфектното място за живеене.

Оценка