Важни съвети при боядисване

Боядисване – 7 полезни съвет, за да стане перфектно

Боядисването може да ви се струва като леко, приятно и разтоварващо начинание, но всъщност съвсем не е така. Ако искате всичко да се получи съвършено добре, то задължително следва да бъдете изключително внимателни и всяка една четка боя да се нанася с известна прецизност. Днес ние сме решил ида ви издадем не малко полезни съвети, отнасящи се за перфектното боядисване.

Сигурни сме, че изписаното по-долу в статията ще ви бъде полезно и ще успеете да се справите с вашата задача лесно, бързо и безпроблемно. Що се отнася до крайния резултат, то със сигурност ще надмине и най-смелите ви очаквания дори.

Какво трябва да знаем за боядисването, ако се стремим към съвършенство

Погрижете се за вашите ръце, преди да стартирате със самото боядисване;

Важно е, преди да грабнете четката в ръце, то да обърнете внимание на вас самите. Знаете, че боядисването обикновено се асоциира с работен гащеризон, целият покрит с какви ли не цветни пръски и ръце, омазани до лактите с боя. Следите от боя се отмиват наистина трудно, ако преди това не сте се погрижили за защитата на кожата. Съветваме ви да намажете обилно с лосион за тяло. Той съумява да запуши порите и играе ролята на бариера между боята и епидермиса. Така след като сте приключили със своята работа можете да почистите за нула време цветните остатъци, с помощта на топла вода и памучен тампон.

Погрижете се за вашите первази;

Преди да започнете да боядисвате, ние ви съветваме да облепите с хартиено фолио всичките первази, така че да ги предпазите от боята.

Покрийте мебелите в помещението;

Дори да боядисвате на разстояние от дивана и креслото, то няма как да бъдете сигурни, че капки боя няма да достигнат до него. Ще се изненадате как след края на това ваше приключение капки боя са поапднали на невероятни места.

Обърнете внимание на нюансите;

Когато боядисвате стените в наситени цветове, като червено, например, то ние ви съветваме преди това да нанесете сив грунд. Така цветният грунд ще елиминира необходимостта от нанасяне на втори пласт боя. Страхотно е, нали?!

Нанасяйте два слоя грунд;

Хората, които са се вслушали в нашия съвет, са останали изключително доволни от него. Нанасяйки два слоя грунд, то вие не просто запечатвате цвета и му придавате нужната наситеност, но също така допринасяте за появата на мечтан блясък.

Боядисване без капки;

След като вече сте боядисали точно онези стени, които сте искали, то идва ред да се захванете с почистването на остатъците от боя. Направете го веднага и не чакайте да минат няколко дни, защото тогава ще ви бъде много по-трудно.

Запазете формата на четката;

За да запазите формата на четката след края на самото боядисване, то бихте могли да изплакнете с вода и едва след това да върнете в оригиналната й опаковка.

Ние от sofremont.eu сме в готовност винаги да ви даряваме с безброй полезни съвети, от които да се възползвате.

Оценка