Петна от вино върху килима

Червено вино на килима – как да го премахнем успешно

Със сигурност във всеки един дом се е случвало да бъде разлято червено вино по подовата настилка. Не можем да отречем факта, че едно подобно явление би могло да съсипе настроението на домакините за цялата вечер. Все пак, има някой подови настилки, които струват цяло състояние средства и подобен инцидент със сигурност е в състояние да смрачи обстановката до неузнаваемост. Разбира се, нищо не е загубено, защото с помощта на правилните средства, то вие можете лесно и безпроблемно да се лишите от „белезите”, останали върху любимия ви килим.

Някой хора предпочитат мигновено да се обадят на специализирана фирма, от чиито услуги да се възползват, тъй като не са сигурни, че сами ще могат да премахнат петното от килима. Ние от sofremont.eu сме на мнение, че първо трябва да пробвате сами, преди да потърсите съдействие от професионалисти. Удовлетворението от брилянтните крайни резултати, а именно от премахването на петното от килима, ще ви накарат да изпитате едно ненадминато задоволство. Какво обаче се изисква от вас да направите, ако се случи да разлеете вино върху меката настилка, върху която стъпвате?

Няколко трика и добри идеи за премахването на вино от килима

Петната от червената гроздова напитка са наистина упорити, тъй като в течността съществува танин, който допринася за живия и наситен цвят на виното. Той взаимодейства с памука и понякога премахването му е изключително сложно, а дори и непосилно, ако не действате правилно.

Правило номер едно е да действате изключително бързо. Колкото по навреме отреагирате, толкова шансовете ви да спасите вашата подова настилка са по-големи. Задължително попийте мигновено виното, до колкото килимът позволява. За целта можете да използвате обикновени кухненски салфетки или хартия. Можете още да изплакнете с течаща вода, но тя трябва да е студена. Разбира се, не винаги това позволява да бъде направено, тъй като често мебелите биват поставени върху подовите настилки и те трудно успяват да се измъкнат изпод тях.

Препоръчително е още да поръсите със сол и да изчакате виното да попие в нея. Ако се налага повторете тази процедура няколко пъти. Не е нужно веднага да отстраните подправката. Дори бихме ви посъветвали да изчакате да изсъхне напълно, преди да я премахнете.

Онези от вас, които преди доста време са се добили с прекрасна подова настилка и не помнят какъв точно е съставът й, то най-добре да не експериментират с никакви средства и изпитани методи, за да не нарушат целостта му.

Ние от sofremont.eu ви пожелаваме да се лее виното единствено върху трапезите и колкото се може по-рядко да попадат капки върху килима, така че да не ви се налага изобщо да изпробвате някой от методите, които споделихме с вас!

Оценка