Материали за дървен покрив

Дървен материал за ремонт на покрива – най-често използвания

Ние от SofRemont.eu често сме ви разказвали за покривните системи, техните специфики, особености, какво да правите, ако забележите, че нещо е наред с вашия покрив и какво ли не още. В тази статия обаче възнамеряваме да се фокусираме предимно върху материалите, които най-често биват употребявани при изграждането на това съоръжение.

Какво трябва да знаем за дървения материал, използван при изграждането на покривните съоръжения

Разбира се, както и сами можете да предположите, изборът на дървен материал е свързан преди всичко с неговото качество. Това е основният критерий, към който хората се придържат. Избирайки да си закупите греди, без значение от вида дървесина, то трябва да внимавате за самото качество. Ако искате да имате наистина стабилен покрив, който да ни и създава предпоставка за дискомфорт, то най=добре да инвестирате в греди от първо качество.

В никакъв случай не ви съветваме да използвате кофражни греди, тъй като при тях много често се наблюдава наличието на кора и със сигурност не можем да кажем, че са перфектното решение, дори напротив.

Другият отличителен белег, който ви подсказва дали един дървен материал е добър за изработката на покрив, е сърцевината на дървото. При наличието на кръгове, то трябва да имате едно наум. Това значи, че дървото е сравнително младо и не е годно за толкова важна част от строителната дейност.

Подобен материал е подходящ при използвани за къси детайли, но в никакъв случай не бива да се използва за цялостно изграждане на покривно съоръжение. Качественият и дълголетен покрив е добре да бъде изграден от зряла дървесина. Единствено тогава ще си осигурите сигурен подслон и няма да ставате свидетели на течове и ли други още по-сериозни повреди.

Ето сега ще споменем нещо, което е от огромно значение при избора на дървен материал. По него не бива да има никаква следа от кора, дори тя да бъде минимална. Дори да забележите минимални остатъци от дървесна кора, то имайте едно наум, че става въпрос за материал трето качество, който обикновено бива използван като кофраж.

Дори да сте решил ида изберете него, заради достъпната му цена, то задължително си отделете достатъчно време, в което да отстраните кората. Важно е да знаете, че под нея се развиват обикновено дървояди, а това е напълно недопустимо, когато говорим за покривно съоръжение.

Заемайки се с отговорната задача да се сдобиете с качествен материал, то от вас се изисква да си отделите минимум седмица – две, в които да проучите отделните производители, както и да сравните цените на предлаганите от тях продукти. Пожелаваме ви късмет и се надяваме много скоро да имате над главите си онази сигурност, за която всеки мечтае и се надява!

Оценка