Мотофрези - как да изберем
Фрези и мотофрези – съвети за домашни майстори

За никого не е тайна, че мотофрезите и фрезите са онзи електроуред, благодарение на който имаме възможността да поддържаме зелените площи в перфектен вид, така че всички съседи да ни завиждат.

Едно от техните свръх предимства се състои в това, че те се определят като основни помощници най-вече за градинарите, отдаващи особено значение на двора и това как ще изглежда той.

Както всяка една покупка, така и тази на мотофреза, изисква от вас да отделите нужното време, внимание и средства, за да се превърнете в собственик на наистина качествен продукт, чиито експлоатационен срок да ви се отблагодари многократно за извършената инвестиция.

В тази статия ще ви разкрием няколко изключително полезни съвета, относно това каква мотофреза или фреза да си закупим.

Бюджет и клас на машината

На първо място е важно да определим бюджета, който възнамеряваме да вложим в тази покупка. В зависимост от това с какъв инвентар разполагат, голяма част от мотофрезите са с вариращи цени.

Най-евтините от тях са на стойност около 400 лева, а най-скъпите достигат 3000 лева. Поради тази причина е препоръчително предварително да се запознаете с някой подробности, относно видове марки, мощността на двигателите.

Помислете внимателно относно това за каква работа възнамерявате да я ползвате, както и какви са изискванията ви за мотофрезата.

Нашият съвет е да се фокусирате главно върху марковите мотофрези, тъй като те несъмнено ще ви дарят с много по-голяма надеждност по време на работа, както и по-дълъг експлоатационен период.

ДВГ или електрически двигател

Най-общо казано, сферите, които ще откриете в специализираните вериги магазини, са с два вида задвижване – електрически двигател и двигател с вътрешно горене.

Ако сте се спрели на фреза, която разполага с електрически двигател, то трябва да знаете, че този вид произведения са далеч по-маломощни, в сравнение с останалите.

Те могат да обработват ивици, чиято ширина е не повече от 22 – 28 см. Тъй като при работата им с тях е необходимо електричество, то кабелът до известна степен ограничава вашите действия.

За разлика от тези с електрически двигател, то мотофрезите с двигател с вътрешно горене са значително по-мощни. Освен, че са по-мощни, то към тях би могло да се прикачва допълнителен инвентар, било то помпа, пръскачка, браздир или друго.

Предлаганите модели на пазара

Още преди да пристъпите към извършване на покупката, то нашият съвет е да обиколите обстойно колкото се може повече специализирани търговски обекти, където да ви запознаят с работата на отделните предложения мотофрези.

Така ще добиете по-кристална представа за функционалността на отделните електроуреди и допълнителна информация за техния производител, ако се нуждаете от такава.

В случай, че все още не сте сигурни кое е вашето място, от където да извършите покупка, то нашият съвет е да посетите реномиран и доказал се магазин, където ще ви посъветват и ще ви помогнат в избора във вземане на правилното решение.