Изолация за покривни конструкции

Хидроизолация за покрив – каква да изберем

Дори и да имате теч от покрива, то не бива да изпадате в паника, тъй като това са съвсем нормални неща. Нищо в този живот не е вечно, колкото и качествено да е то. Същото се отнася и за покривните конструкции. В един момент е възможно да се превърнете в свидетели на мокри петна по стените, капчици вода, стичащи се от тавана, образуване на влага и мухъл и прочие.

По-важно е обаче да вземете адекватно решение, така че да сложите край на драмата за броени дни. В тази статия ще ви разкажем малко повече за самия проблем, както и това как да се справите с него, без да губите излишно време. Надяваме се да ви бъдем не малко полезни и много скоро да затворите страницата, осигурявайки си спокойствие и комфорт.

Какво трябва да знаем за хидроизолациите и каква да изберем

В случай, че хидроизолацията на вашия покрив е битумна, то течовете могат да бъдат резултат от много фактори, като:

  • Некачествени материали;
  • Некачествено поставяне на хидроизолационните материали;
  • Липсва битум, чиято основна роля е да приема температурните разширения.

Трябва да сте наясно,  че процесът по полагане не е кой знае колко елементарен и ако сте решили сами да се заемете с това, то нашият съвет е да инвестирате не малко време, за да почерпите нужната информация. Онези от вас, които имат в обкръжението си хора, занимаващи се професионално с това, биха могли да се консултират с тях и да научат не малко за тънкостите при поставянето на хидроизолация. Така ще си осигурите спокойствието, от което се нуждаете и скоро няма да се налага да се подлагате на повторни ремонтни дейности.

В случай, че неотдавна сте забелязали сериозен теч, който трябва да се прекрати незабавно, то тогава е препоръчително да насочите вниманието си към ролкова битумна хидроизолация. По-добрата алтернатива, която е много по-високо качество, са безшевните хидроизолационни течни материали или казано по-друг начин – течна гума.

Защо да ремонтираме покрива с течна гума

Ако искате покривът ви да бъде защитен от наистина добър материал, то трябва да знаете какви качества е нужно да притежава. Ето и някой от тях, за които да внимавате при избора:

  • Еластичност;
  • Надеждност;
  • Издръжливост;
  • Устойчивост на ултравиолетови лъчи.

Тези характеристики са характерни за мазаната течна гума. Можете да разберете повече за материала и техниката за поставяне, консултирайки се с професионалист или от информация в Интернет.

Благодарение на течната хидроизолация, то вие ще си осигурите спокойни дни за цялото семейство.

5/5 - (1 vote)