Подова настилка за хол
Идеи при избора на подовата настилка за хол

Всекидневната е онова място от дома, където семействата прекарват най-много време заедно. Това е и стаята, където обикновено посрещаме гости и организираме партита.

Ето защо изборът на подова настилка е нещо, за което трябва много да внимавате, ако искате да чувствате уют, топлина, красота и естетика в дома си.

Нека не забравяме нещо много важно, а именно, че подовата настилка е предпоставка за това как се чувстват семейството и гостите ви.

Какво трябва да знаем при избора на подова настилка

Разбира се, че първото и най-важно нещо е свързано с качеството на самата подова настилка. Няма съмнения, че устойчивите на протриване видове са сред предпочитаните от потребителите.

Не малко обаче залагат и на онези, които позволяват лесно почистване, единствено с помощта на мокра кърпа и препарат. Малко по-късно ще разберете какво имаме предвид.

Избирайки настилка, то задължително се поинтересувайте каква е устойчивостта й на влага и замърсявания, както и интензивността на движението.

Със сигурност всеки опитен продавач – консултант е в състояние да отговори на подобни запитвания и да ви помогне при вземане на избор.

В случай, че вашата всекидневна е разделена на кухненски бокс и дневен тракт, то съвсем спокойно можете да изберете различни видове подови настилки за отделните зони, като по този начин обособявате самите пространства.

Какви настилки най-често биват предпочитани за хол

Много от потребителите залагат на ламинат. Това е една от най-евтините настилки, имитиращи дърво. Повечето модели, предлагани на пазара, са със сравнително добро качество и са устойчиви на протриване.

Разбира се, трябва да внимавате от къде пазарувате, за да не се окаже, че скоро след покупката е необходимо да подменяте отново подовата настилка.

Може да откриете наистина огромно разнообразие от цветове и текстури. Сред минусите на ламината е, че се надрасква лесно и е податлив на влага.

Внимавайте какви мебели ще поставяте върху него, както и се стремете към това да не разливате течности върху пода.

Керамичните плочки успяват да придадат елегантна визия на помещението, заради това много от собствениците на жилища ги предпочитат. Те са изключително лесни за поддръжка и са супер устойчиви на протриване.

В повечето случаи можем да ги срещнем в коридора, както и в банята, но през последните няколко години хората ги поставят и в хола, ако той е разделен на няколко зони.

Надяваме се да сме ви били наистина полезни при избора на подова настилка и с наша помощ да успеете да превърнете дома си в уютно и красиво място за живеене.