Почистване на баня след ремонт
Как да почистим банята след ремонт

Почистването на замърсената баня е една от най-неприятните задачи, с които всяка домакиня се е сблъсквала поне веднъж в живота си. Изискват се не просто време и усилия, но и добри познания, обвързани пряко с изпитани и доказани методи за перфектна чистота. В тази статия ще се опитаме да систематизираме наученото до момента и по този начин да бъдем от помощ на всяка домакиня, на която тепърва й предстои да запретва ръкави и да се заема с чистеното на своята баня.

Почистване на баня след ремонт – мисия възможна

При смяната на плочките, поставянето на душ кабина или нов санитарен фаянс, наред с красивата визия, то вие ставате свидетели и на една изключително замърсена баня, която трябва час по-скоро да бъде приведена в ред. В противен случай цялата тази еуфория от състоялия се ремонт ще се изпари и няма да можете да се насладите на усилията, вложени в него.

Ето какво ви предлагаме ние:

  • Лесно премахване на прах, мазилка, латекс и бои

Премахването на тези следи не е никак лесна задача, а освен това са нездравословни и не бива да се колебаете твърде дълго. Обикновено препаратите, които използвате при почистването на банята няма да ви свършат нужната работа и ще се наложи да помислите за друг вариант.

Ако нямате цял ден на разположение, то най-лесно е да се доверите на доказала се и опитна фирма, която има богат опит в почистването на всякакви видове помещения. Така не просто ще се радвате на чисто нова баня, но и ще си спестите солидно количество време, нерви и средства.

  • Използвайте кислородна вода за премахването на жълтеникави петна

Истината е, че една не малка част от домакините със сигурност и не са чували за този така ефикасен трик. Всички вие сте ставали свидетели на онези грозни жълтеникави петна, които с времето се появяват на какви ли не места. Те лесно могат да бъдат отстранени с помощта на кислородна вода, на която са й нужни приблизително 30 минути, за да подейства.

Докато изчаквате нейното действие, то бихте могли да избършете огледалата и прозорците и след това да преминете към отстраняването на пожълтелите петна.

Разбира се, това са само съвсем малка част от триковете, които можем да споделим с вас. Всичко останало бихте могли да научите единствено от професионалисти, които знаят какво да направите, така че да се окажете в една чисто нова и блестяща от чистота баня. Надяваме се да сме ви били полезни и почти никога да не ви се налага да се сблъсквате с мръсно мокро помещение, което очаква да бъде вкарано в ред.