Как се кърти бетон

Къртене на бетон – бързо и ефективно

Къртенето на бетон със сигурност не е едно от най-приятните, забавни и леки занимания, на които някога сте се подлагали. Дори напротив. Тук става въпрос за абсолютно трудоемка задача, която, освен, че изисква да бъдете силни, здрави, мускулести и добре подготвени, то трябва да бъдете и психически настроени за онова, пред което ви предстои да се изправите.

Знаем, че къртенето на бетон обикновено затруднява всеки от нас и затова решихме да споделим с вас няколко изключително бързи и ефективни метода, за които сме сигурни, че ще ви бъдат полезни.

Преди обаче да продължим напред и по същество, то ще отворим една малка скоба, в която да подхвърлим, че всеки от вас, който се нуждае от съдействие в един такъв труден момент, то би могъл да се възползва от услугите на професионалист. Разбира се, за целта е нужно да проучите множеството фирми на пазара или поне онези от тях, на които смятате, че можете да гласувате доверие. Ние ви пожелаваме късмет и успешен завършек на онова, с което сте се захванали.

Сега идва ред на това да споделим няколко полезни съвета как бързо да се справите с къртенето, ако сте решили самостоятелно да се изправите пред изпитанието.

Какво трябва да знаем за къртенето на бетон

Редица могат да бъдат причините, заради които ви предстои да запретнете високо ръкави и да започнете с нелеката задача, състояща се в това да разрушите бетонната повърхност. Обикновено хората се изправят пред това изпитание, с цел да стигнат до подземно съоръжение или пък са с намерението да превърнат цяла една зона в зелено пространство.

Без значение дали ви предстои да премахнете голям или малък участък, то винаги под ръка трябва да имате правилния набор инструменти. В противен случай, дори късметът да е на ваша страна, то не бихте могли да бележите кой знае какви резултати. Не забравяйте нещо много важно след като приключите с ремонтната дейност, а то е да натоварите отпадъците и да ги изхвърлите в подходящото депо.

Винаги, щом къртите бетон, то използвайте предпазни аксесоари. При самия процес е твърде вероятно да се отделят остри фрагменти, както и опасен прах, който може сериозно да навреди на здравето ви. За предпочитане е да заложите на маска, очила, както и дебели ръкавици, които да покрият ръцете ви. Погрижете се още за краката. Можете да си закупите специализирани обувки или да помолите ваш приятел да ви даде назаем.

Ако искате да запазите крехките елементи, то винаги покривайте плочата с пластмасови листове. Те обаче могат да създадат опасност от подхлъзване, затова внимавайте и с тях.

Винаги започвайте от пукнатините или ъглите и помнете, че дебелият бетон е най-лесен за счупване по – близо до външните му краища.

Ние от SofRemont.eu сме в готовност да ви предложим редица полезни съвети, от които да се възползвате!

Оценка