Керемиди, подходящи за сняг и дъжд
Най-добрите керемиди за сняг и дъжд

Чудите ли се кои са най-подходящите керемиди за сняг? А кои са най-добрите при дъжд и бури? В тази статия ще ви разкажем малко повече за този тип покривни покрития, за да вземете максимално информирани решения при реновиране на покрива.

Покривът е онази част от всяка постройка, която в никакъв случай не бива да се подценява. Това съоръжение е продължение на архитектурата и до известна степен определя цялостния облик на сградата.

Съветваме, когато сте в момент, в който трябва да изберете покривната част, то да проявите достатъчно внимание, разум и въображение. Не си мислете, че тази пета фасада остава на заден план и на какъвто и материал да заложите, то няма да има кой знае какво значение.

Всеки инвеститор се надява на това крайният резултат да отговаря на първоначалните му очаквания, без значение от продължителността на процеса.

Все пак строежът на една сграда, независимо от предназначението й отнема много време и към всяка една стъпка следва да се подхожда сериозно и с професионално отношение.

Въпросът, който касае по-голямата част от инвеститорите, е на какъв вид керемиди да фокусират своето внимание, тъй като те се явяват като черешката на тортата при строежа на сградата.

Какво да изберат – класически керамични керемиди или да заложат на иновативните технологии, които в съвременния свят успяват да заринат пазара с наистина колоритни предложения.

Битумни керемиди – какво ни дават те

Един от най-предпочитаните материали, си остават битумните керемиди. Те успяват да отговорят на почти всяко едно запитване, свързано с цветова гама, издръжливост, разнообразни форми и дълготрайност.

Ако сте решили да се доверите на този клас строителен материал, с помощта на който да ви бъде изградено съоръжението, то добре е да знаете, че битумните керемиди:

  • Позволяват множество форми и цветове;
  • Защита на покривната конструкция при всякакви атмосферни влияния;
  • Устойчивост на замръзване при минусови температури.

Това са сред основните преимущества на битумните керемиди и заради това се превръщат в топ материал, в който повечето инвеститори се доверяват.

Освен това позволяват да бъдат приложени при различни наклони, което е много важно за един архитект и строител.

Заради самия си състав битумните изделия са в състояние да се справят с всякакви слягания или така наречените движения на сградата.

Считаме, че това са достатъчно ясни предпоставки защо трябва да заложите на този клас керемиди, в случай че се стремите към това да осигурите стопроцентова надеждност на сградата си.

Разбира се, ако все още сте изправени пред дилема и не сте сигурни в избора си, то винаги можете да се консултирате с професионално лице, чиито насоки ще ви помогнат да разрешите съществуващия казус.