Плюсове и минуси на вземането на къща под наем

Плюсове и минуси на вземането на къща под наем

Идеята да вземете къща под наем вместо апартамент има много предимства. На следващите редове ще поговорим малко по-подробно за това и ще разгледаме по-отблизо както плюсовете, така и потенциалните минуси, ако има такива.

Вземането на къща под наем – оптимално решение за големи семейства

В доста отношения къщите могат да се определят като доста по-добро решение от апартаментите за наем и това не са само някакви празни приказки.

Преди всичко останало, къщите са по-просторни и с някои малки изключения, те предлагат доста повече полезна площ за вас и вашите семейства.

Ако сте семейни и имате деца, къщата позволява не само да отделите необходимото лично пространство на всеки, но и ви позволява да си имате свой собствен двор, където децата ви да играят или да се събирате с приятели.

Край с безкрайния проблем с местата за паркиране

Вместо да наемете апартамент и после да платите още за паркомясто или гараж под наем, можете да оптимизирате разходите си и да наемете къща.

Повечето къщи си имат свои собствени места за паркиране в самия двор. Изключение са само някои по-малки градски къщи, но това се случва по-скоро рядко (можете да разгледате обявите за къщи под наем на Oikia.com).

Край на безкрайните проблеми със съседите

Опитът на повечето хора показва, че отношенията със съседите в повечето случаи са обтегнати поради неразбирателства в жилищната кооперация.

Онези под вас мърморят, че тропате, вдигате шум или пък някъде нещо им тече, а онези над вас сякаш са си наумили да ви побъркат.

Всъщност, проблемът не е нито във вас, нито във вашите съседи, а в това, че всички ние сме принудени да живеем в прекалена близост заедно с хора, които не познаваме.

Решението да вземете къща под наем окончателно ще постави точка на тези неприятни преживявания, тъй като вече няма да делите едно жилищно пространство с други семейства, живеещи под вас, над вас или до вас.

Има ли недостатъци идеята да вземем къща под наем

Като цяло, идеята да вземете къща под наем има много предимства, но все пак има и няколко потенциални минуса:

  • Къщите имат по-висок наем

Наемите на къщите обикновено са по-високи от тези на апартаментите, макар че ако сметнем площта на отделните имоти, това се оказва не съвсем вярно;

  • Къщите изискват повече поддръжка

Къщите изискват повече пари за поддръжка от апартаментите като цяло, но ако живеете в затворен комплекс с такса за поддръжка, това отново не е вярно;

  • Понякога се налага компромис с квартала

Обикновено, районите с най-удобно местоположение са гъсто застроени с по-големи сгради, а къщите се намират в покрайнините на големите градове и в по-отдалечените квартали.

Оценка