Почистване след ремонт - съвети и препоръки
Почистване след ремонт и строителна дейност

Преди да преминем към полезните съвети, свързани с почистване след ремонт или строителна дейност, изпитваме желание да отделим малко от времето си за това какво всъщност представлява самата строителна дейност.

Тя, разбира се, се различава значително. Може да ви предстои мащабен ремонт или частично освежаване. Между тях обаче има нещо, което ги свързва и това са грозните следи след като ремонтът приключи.

Всяка една домакиня е ставала свидетел на ужасния прах и мръсотията, скрила се във всяко едно ъгълче, особено при почистване след ремонт, когато прахът е буквално навсякъде.

Ако трябва да бъдем откровени, никой не иска да попада в ситуация, в която домът му не прилича на себе си и са необходими часове неуморна работа, за да се почисти всичко до блясък, така че да може да се превърне в онова уютно и хармонично местенце, за което цял живот сте мечтали.

Сред вас със сигурност има и такива, които предпочитат да наемат фирма за почистване, която да вкара всичко в ред, докато те наблюдават отстрани. Какво по-хубаво от това.

Живеем в модерни времена, където този тип услуги са изключително достъпни и освен това не се налага да плащате кой знае каква сума средства, дори напротив.

Съществуват редица реномирани и коректни фирми, които са в състояние да превърнат дома ви в идеално чист след строително-ремонтни дейности, без да променят значително състоянието в банковите ви сметки.

Не всички обаче са съгласни домът им да бъде посещаван от непознати и предпочитат самите те да се заемат с мръсната работа, буквално казано.

Ако принадлежите към тази група, то със сигурност съветите, които ще изброим по-долу, ще ви бъдат изключително ценни и полезни.

При почистване след ремонт подът се чисти последен

Съветваме ви, когато стартирате дейността по почистване, то да оставите пода за финал. В никакъв случай не започвайте от него, тъй като работата ви ще се окаже на вятъра.

При всяко едно почистване се преместват какви ли не неща и всички те вероятно ще донесат след себе си прах и мръсотия, от която ще ви е трудно да се отървете.

Проветрявайте преди, след и по време на ремонта

Преди да започнете с почистването, уверете се,ч е сте проветрили навсякъде. Това е едно от основните правила, с които е добре да бъдете запознати.

Обърнете внимание на дограмата и прозорците

Дограмата е едно от най-трудните места за почистване. Вероятно и друг път сте решавали да превърнете дограмата в идеално чиста, но не ви се е получавало.

Много от домакините се оплакват, че колкото и време да си отделят за почистването на тази част от дома си, то никога не са напълно удовлетворени от крайния резултат.

Съветът, който можем да ви дадем, е да смесите хладка вода с няколко лъжици оцет.

С помощта на мокър парцал почистете внимателно цялата повърхност и едва след това вкарайте в действие всички онези специализирани препарати, с които вече сте се оборудвали. Обещаваме ви, че ще останете изненадани от крайния резултат.