Майстор реди плочки на пода

Професионални инструменти при редене на плочки – нужни ли са наистина

Поставянето на плочки, било то в банята, кухнята, мокрото помещение или навсякъде другаде, не е никак лесна задача. Ако сте решили сами да се заемете с това, то трябва да знаете, че от вас се изисква да проявите не малка доза наблюдателност и да почерпите нужната информация, която да ви помогне да се справите с процеса по редене.

Преди обаче да се гмурнете в дълбините на занаята, то добре е да бъдете подготвени с пълния набор от инструменти, които да ви бъдат под ръка по всяко време, така че дейността ви да тече колкото се може по-гладко. В редовете по-долу ще изброим някой от основните инструменти, които се използват за тази цел. трябва обаче да знаете, че понякога се изисква да инвестирате значителна сума средства, така че да си ги набавите. В противен случай най-добре се свържете с професионални строители, които да разрешат казуса ви за сравнително по-кратък период от време.

Кои са онези инструменти, които да ни помогнат при реденето на плочки

Реденето на плочки, както споменахме и по-горе, не е от най-лесните задължения. На пръв поглед може и да ви изглежда елементарно, но трябва да знаете, че се изисква да имате дори и минимални познания, така че да се справите със задачата си за колкото се може по кратко време.

Бъдете подготвени подобаващо и се погрижете да имате в близост едни от най-необходимите инструменти. Ето какви са те:

  • Ролетка

Обикновено в този случай се използва лазерна ролетка, която служи за оразмеряване на самите плочки . с помощта на нея имате възможност да поставите началото на мястото на старта. Лесно можете да си я закупите, ако посетите някой от специализираните магазини, предлагащи подобен асортимент.

  • Четка, мече или баданарка

Те са необходими при почистването на дълбокопроникващи грундове, както и за почистването на плочките, ако самата основа е мокра или върху нея е попаднала някаква друга течност.

  • Измервателен нивелир

Благодарение на този инструмент лесно могат да се определят хоризонталните и вертикалните равнини. Посредством него имаме възможността да определяме и задаваме наклони там, където е необходимо.

  • Лазерен нивелир

Този инструмент се използва главно за определяне на равнини и задаването на нива. Той е изключително необходим, когато плочките се монтират върху различни равнини.

Разбира се, това е само една част от инструментите, които обикновено ни се налага да използваме при реденето на плочки. Надяваме се да сме ви били полезни и много скоро да се наслаждавате на перфектно ремонтирано помещение, което да допринесе за завършения вид на цялостното обзавеждане на дома ви.

Оценка