Пролетно почистване

Пролетно почистване с препарати за свежест у дома

Дойде време за пролетно почистване. Слънцето започва да се задържа все по-дълго на хоризонта, а с това в геометрична прогресия расте и дразнимостта ви от видимата мръсотия, отложила се по външната страна на прозорците?

Явно е дошло времето за пролетното почистване, когато членовете на домакинството е добре да запретнат ръкави, за да обновят отново дома си и да освежат неговия вид.

В настоящата публикация даваме няколко трика и съвети за успешно пролетно почистване, които ще ви помогнат да бъдете по-ефективни в изпълнението на домашното задължение, така че домът ви отново да заблещука от чистота.

Кои са правилните почистващи препарати за пролетно почистване

Неслучайно съществуват толкова много различни видове препарати за почистване на дома. Изкушавате се да закупите голяма разфасовка от универсален препарат за целия дом? Ако искате да почистите качествено и да запазите специфичните повърхности в дома ви е по-добре да устоите на това изкушение, защото универсалният препарат крие доста рискове в тази насока. Ето и къде как да подходите.

В банята би могло да използвате универсален почистващ препарат, стига да разполагате със стандартна санитария. Единствено за стъклените повърхности и най-вече за огледалото е добре да използвате специален препарат за прозорци, за да избегнете образуването на линии, а и за да ги почистите по-лесно.

В кухнята е най-добре да не залагате на универсални препарати. За почистване на иноксови мивки може да използвате обезмаслител. Той ще ви послужи и за почистване на упорити замърсявания във фурната, както и по филтъра на абсорбатора. При неговата употреба трябва да внимавате за спазване на времето върху повърхността и доброто му изплакване след отстраняване на замърсяванията.

Бъдете внимателни с котлоните и използвайте специален препарат за керамика или индукция, според това с какво разполагате. Ще е необходимо да използвате и специален почистващ препарат за иноксови уреди, тъй като иноксът е доста придирчив. В Praktis.bg може да откриете и още специални препарати, осигуряващи идеална грижа за специфичните повърхности.

Подовата настилка също трябва да бъде почистена със специален препарат – за ламинат/паркет или за плочки.

Не забравяйте да освежите дома в основи

Важно е да не забравяте за регулярното почистване на вътрешни замърсявания по уреди и мебели. Ще ви е необходим препарат за тапицерии, мека мебел и текстил, както и препарат за почистване на пералня, миялна и ако водата у вас е твърда – за котлен камък. Също така е важно да се погрижите за климатика, почиствайки го със специално средство за освежаване.

Завършете с освежаващ ароматизант или луксозен парфюм за дома, които ще увенчаят чистотата в дома с прекрасни нотки свежест. Не искате повече да се бавите? Може да поръчате и онлайн качествени препарати и почистващи средства през сайтове като Praktis.bg, където има всичко необходимо за пролетното почистване.

Оценка