ново обзавеждане
Ремонт в къщи – заслужава ли си да инвестираме в ново обзавеждане

Само който не е правил ремонт не знае колко изтощително може да бъде това. Хилядите непредвидени разходи и неочаквани проблеми могат да докарат хората до ръба на нервна криза.

Докато текат тези дейности няма как да не се замислите дали да смените мебелите с нови. Всичко зависи от финансовото ви състояние и в някои случаи въпросът не е актуален.

Но все пак, ако имате тази възможност пред вас изниква резонният въпрос дали си струва отново да инвестирате хиляди левове в нови мебели.

Колко често се налага да сменяте мебелите си

Това на първо място зависи от възрастта на настоящото ви обзавеждане. Ако мебелите са на 2-3 години може би по-разумното ще е да ги задържите.

Но ако последното посещение в мебелен магазин е било преди повече от 10 години, то е силно желателно да обмислите сериозно за това да инвестирате в ново обзавеждане.

Както добре знаете съвременните тенденции за продължителността на живота на стоките се променят и времето, в което е предвидено да се ползват, намалява. Ако преди 100 години средната продължителност на живот на мебелите е била предвидена да е десетки години, то в днешни времена това е немислимо.

Ако се чудите защо това е така, причината е много проста. Вложените материали са значително по-евтини и съгласете се, че има разлика в качествата на буковата дървесина и ПДЧ плоскостите, като това пряко се отразява на годините употреба и издръжливост на амортизация.

Може ли да ползвате някои от старите си мебели

Повече от разумно ще бъде да подходите трезво, когато вземате това решение. Може сред настоящите мебели да има и такива, в които има още много потенциал и ще бъде грехота да заминат на боклука.

Не бързайте и огледайте внимателно. В някои от случаите може да са нужни съвсем дребни корекции или ремонти, за да може мебелите да се ползват още дълги години.

Не се колебайте и се разходете в мебелните магазини. Разгледайте и за ваша изненада може да се окаже, че нищо не ви харесва. Дано все още не сте изхвърлили това, което на фона на предлаганите мебели може да се окаже, че всъщност ви харесва доста.

Малки идеи, които няма да ви струват много

Ако действате в условията на ограничени финансови средства може да обмислите как с малки корекции може да постигнете много.

Ако диванът ви е омръзнал до смърт няма да повярвате каква промяна може да внесат нови възглавнички, които няма да се затрудните да ушиете и сами.

Новите пердета внасят огромна промяна във всяко едно помещение. Вариантите са безброй и само от вашия ентусиазъм зависи какво ще постигнете.