Боядисване на детска стая

Съвършената детска стая само след едно боядисване – как да го постигнем

С наближаване на един от най-хубавите моменти в живота на всеки млад човек, а именно раждането на дете, у хората се загнездва едно съвършено приятно чувство на радост, щастие, пълноценност, стремеж, мотивация и неутолимо желание да превърнат стаята на малкото съкровище в истински оазис. Днес ние ще ви разкажем за това как с малко усилия да постигнете брилянтни резултати. Ще споделим с вас хитри и изпитани методи, относно това как да боядисате стаята на малчуганите, така че тя да се превърне като реализирана фантазия.

Ние от SofRemont.eu винаги се стремим да споделяме с вас перфектни идеи, с които да нанасяте свой собствен почерк, било то при ремонтирането на кухнята, банята, спалнята, детската стая или което и да е било друго помещение в домовете ви. Сигурни сме, че и този път ще успеем да постигнем целта си, а именно да вдъхновим много от младите родители да грабнат четките в ръце и да изрисуват собствените си фантазии върху стените в детската стая.

Как да боядисаме мечтаната детска стая

Обикновено родителите се опитват да създадат кътче за детето си, където да се чувства то спокойно и безмерно щастливо. Създаването на едно такова приказно кътче не изисква кой знае какви усилия и средства. Първото, с което да стартирате, е изборът на цветови комбинации. Оставете на въображението и креативността да ви водят и им се отдайте напълно. Не съжалявайте, ако крайният резултат не е точно това, което по-рано сте си представяли, тъй като все пак всичко е поправимо и вие имате възможността да нанесете нужните корекции.

Що се отнася до новородените бебета, те със сигурност не виждат цветовете много добре, но пък умеят да различават контрастните фигури и форми, което всъщност развива техните сетива. Ето защо специалистите препоръчват таваните в бебешката стая да бъдат боядисани с различен цвят геометрични фигури и орнаменти, като облачета, звезди, линии и други.

Когато става въпрос за по-големи деца, които са на възраст между 5 и 10 години, то нещата изглеждат по един малко по-различен начин. Тук говорим за създаване на лично пространство, от страна на малчуганите. По-голямата част от децата предпочитат да създадат своя тематична стая, която е отражение на техния вътрешен свят и недостижими фантазии.

Каква ще бъде основната идея, зависи от самото дете. За да се доближите максимално до неговите мисли, то най-добре разговаряйте помежду си и се опитайте да отгатнете това, което ви интересува. Дори детето да иска по-ярки цветове, които според вашата преценка не са подходящи, то можете да не пренебрегвате мнението му, а да боядисате само част от стените в помещението в желания цвят, а останалите да контрастират с по-натурални и топли нюанси.

Бъдете креативни и подарете на малките си съкровища приказна детска стая, където да играят, мечтаят, да опознават нови светове и най-вече – да се чувстват щастливи и спокойни!

Оценка