Стол от въже за декорация и автомобилна гума

Стол от въже за декорация и автомобилна гума

Ако имате у дома си покрита веранда или голяма тераса, най-вероятно сте обмисляли вероятността да направите тази част на дома си място, където да се събирате с близки и приятели на по питие.

Недостатъкът на мебелите за тераси и дворове е, че са доста скъпи, но постоянно нарастващите цени, за голямо съжаление, не са резултат от по-високо качество. В същото време, ще се изненадате колко много можете да направите и сами, без да купувате мебели.

Лесна изработка на табуретки и столове у дома

Следващият път, в който ви се наложи да мислите за обзавеждане и по-конкретно – за покупка на столове и табуретки, можете просто да запазите старите автомобилни гуми, вместо да ги носите в пунктовете за изхвърляне на стари гуми.

Причината е съвсем лесна за обяснение – старите гуми могат да се използват за декорацията на дома ви по начин, какъвто дори и не сте предполагали до сега, че може да съществува.

Как да направим столчета за сядане от гума и въже за декорация

Първото нещо, което трябва да направите, това е да измиете много добре гумите. Направете го в банята като използвате препарат за миене (например сапун). Добре е да използвате и четка за да измиете хубаво и грайферите на гумите.

След като сте направили това, можете да я оставите да изсъхне добре, а в това време да си подготвите всичко необходимо за по-нататъшната ви работа. Ще ви е нужно лепило в по-голямо количество, въже за декорация и една кръгла дървена плоскост.

Как да действаме стъпка по стъпка

Първо трябва да прикрепите дървената плоскост върху гумата с лепило и да оставите всичко да изсъхне добре поне 24 часа

Следва най-интересното. Взимате въжето за декорация (можете да го купите от Dara.bg) и от центъра на дървената плоскост започвате да го навивате спираловидно докато не покриете цялата гума.

Важно е да го навивате само след като предварително сте сложили лепило, което да закрепи въжето върху гумата. Крайният резултат ще ви смае.

Ще получите един изключително оригинален стол тип табуретка, който, ако се получи добре, можете да държите не само на верандата и терасата, а дори и в стаята.

Разбира се, това къде ще поставите новосъздадените столчета по-скоро зависи от това до колко сте се справили с тази задача, но дори и да не сте, първият път винаги е по-трудно.

Оценка