Течна хидроизолация

Течна хидроизолация – какво трябва да знаем за нея

Течна хидроизолация е един продукт, който се отличава с много голяма устойчивост и издръжливост, но също така и с гъвкавост по отношение на своето приложение.

Тя може да се използва успешно какво за външните стени на сградата, така и във вътрешните ремонти (бани, тоалетни, кухни и много други), поради което се смята за продукт с мултифункционална природа.

Как се нанася течната хидроизолация

Нанасянето на течната хидроизолация би трябвало да се извърши от майстор, който е наясно с боравенето с този тип продукти. Мястото трябва да се почисти и подготви, а повърхността трябва да е гладка.

Хидроизолацията трябва да се постави под формата на плътен филм върху желаната повърхност, след което да бъде оставена да изсъхне. Тя ще запълни всички пори в повърхността и няма да допуска влагата да прониква в нея.

По кое време е най-добре да се постави

Течната хидроизолация може да се постави през всеки един сезон от годината, стига метеорологичните условия да го позволяват. Въпреки това, най-подходящото време от годината е края на лятото и началото на есента.

Така например, в края на август и началото на септември времето е идеално, тъй като тогава има по-продължително засушаване и освен това е достатъчно топло за целта на ремонта.

Течна хидроизолация на покрива – възможно ли е

Течната хидроизолация не само е напълно подходяща за поставяне на покрива, но това дори е препоръчително, защото се смята, че по този начин ще се елиминира риска от протичане в къщата или апартамента.

За още по-добър ефект, собствениците на жилищната сграда могат дори да поставят от продукта на своите тавани от вътрешната страна на сградата, което на практика ще премахне риска от поява на теч до 100%.

Каква течна хидроизолация да изберем

Един от най-предпочитаните на европейския пазар продукти в момента е ARD. Тази течна хидроизолация е подходяща както за поставяне в самото жилище, така и за външните му стени.

ARD е продукт с произход от Дания, което само по себе си е достатъчно за да подскаже за високото качество и издръжливост. Това обяснява защо преобладаващата част от строително-ремонтите фирми предпочитат да работят именно с този продукт.

Оценка