дървена дограма

За или против дървената дограма

С наближаването на лятото хората обикновено се впускат към извършването на ремонтни дейности. Топлите месеци от годината са идеалното време, когато да освежите дома си, а защо не и да смените дограмата на прозорците.

В случай, че ви предстои да вземете решение, относно модела дограма, то защо да не помислите за една, забравена през годините, а именно дървената.

През последните няколко десетилетия PVC моделите безспорно успяха да се наложат и да изместят всички дървените прозорци, на които хората са разчитали основно в миналото.

Да, обаче, днес те отново успяват да си проправят път на пазара, а дори и да се превърнат в едни от най-продаваемите.

В тази статия ще разгледаме предимствата и недостатъците на дървената дограма, така че всеки инвеститор да прецени сам за себе си дали наистина си заслужава да похарчи заделените настрана пари в това  решение.

Вярваме, че написаното по-долу ще ви послужи като перфектния съветник и с наша помощ ще успеете да направите една разумна инвестиция.

Какви са основните предимства и недостатъци на дървената дограма

Сред едни от най-положителните качества на дървените прозорци е това, че те биват изработени от издръжлив и природен материал. Той успява да внесе във всеки един дом чувство на топлина, уют и естетика, които никой друг материал не би могъл да ви достави

Хората, които държат на това цялостният интериор да бъде изпипан до най-дребния детайл, имат възможността да съчетаят по безупречно перфектен начин дървената дограма с мебелите, паркета, както и вратите.

За разлика от дървото алуминиевите или пластмасовите прозорци се предлагат на значително по-приемливи цени, не се изисква кой знае какво време за монтаж, но всичко това със сигурност не би могло да се сравни с чувството за уют, за което дървесният материал е в състояние да допринесе.

Знаете ли, че вашите прозорци, ако са изработени от дърво, то те дишат. Със сигурност нито една пластмаса не се отличава с подобна характеристика, независимо от качеството и класа, към който принадлежи.

Ако се чудите защо това е важно за вашата дограма, то трябва да знаете, че дишайки дървесината успява да осигури здравословно проветряване вътре в помещението. Наред с това се предотвратява появата на конденз, което също е едно от качествата не по-малко важни.

Сигурно не сте се замисляли, че щом дървеният материал е бил използван десетилетия наред за изработката на дограми за огромни цехове, жилищни сгради, търговски центрове и какво ли не още, то неговите качества са нещо, което не бива да подценяваме в модерния свят.

Днес имате възможността да се оборудвате с още по-висок клас дървени прозорци, които са допълнително защитени от природни въздействия и гниене.

Сред недостатъците на дървената дограма няма как да не отбележим това, че нейната цена е осезаемо по-висока от тази на останалите.

За огромно съжаление на потребителите в България изключително трудно можете да попаднете на наистина качествена изработка, тъй като по-голямата част от фирмите не използват най-висок клас дърво.

Надяваме се да сме ви били полезни и с наша помощ да успеете да вземете правилното решение, по отношение на това каква дограма да поставите в дома си или в друго помещение.

Оценка