PVC дограмите - защо хората ги махат
Защо хората масово премахват PVC дограмите

Вероятно не сте чували, но историята на пластмасовите прозорци започва преди много, много години, още през далечната 1952 година. За пръв производител на този вид прозорци се счита Германия. Разбира се, тази статия съвсем не е посветена на това от къде произхождат този тип прозорци и пътят им на прогрес. В изписаното по-долу имаме за цел да разнищим до край въпроса защо хората масово премахват PVC дограмите и какви са основните причини това да се случва.

Със сигурност много от вас ще се зачудят дали това наистина е така, тъй като девет от десет жилища са все още с онази лъскава и бяла дограма, която всеки познава. Истината е, че хората, занимаващи се със строителна дейност могат да потвърдят казаното от нас, тъй като при построяването на новите домове, собствениците предпочитат да се доверят на дървения материал, заради редицата положителни характеристики, които гарантира.

Мислите ли, че това се дължи на влошената способност на PVC прозорците да задържат топлината в помещението или причините са други? През последните няколко години инвеститорите успяха да се докоснат до едни от основните недостатъци, които предлагат пластмасовите прозорци и за които потребителите разбираемо избягват да споменават.

Какви са основните недостатъци на пластмасовите прозорци?

Един от основните недостатъци на този вид дограма са токсичните добавки. Сред стабилизаторите присъства и такъв, който е на базата на олово, а всички знаят, че това е един от най-вредните елементи в природата. Излишно е да казваме, че той може изключително много да навреди на човека и да м у навлече куп здравословни проблеми

Ако до пред време хората са приемали като предимство изолирането на шума отвън, то днес за тях е един от основните недостатъци. Изолирайки всички онези неприятни шумове, които със сигурност не желаете да чувате, докато си почивате или сте се отдали на приятно занимания със семейството си, то всъщност вие се лишавате от не малко количество чист и свеж въздух.

Устойчивостта на пластмасовите прозорци успява да блокира притока на свеж въздух и това отново се явява като враг за човешкото здраве. За разлика от този вид дограма, то при дървената не съществува подобен проблем.

Друг недостатък на пластмасовите прозорци е сложността им при монтаж. Хората, които са решили сами да поставят прозорците у дома, то задължително трябва да се подготвят предварително за това, което им предстои да извършват. Не забравяйте, когато купувате такът тип прозорци, то винаги да искате сертификати за качество от производителя, които поне до някъде могат да ви гарантират за продукта, в който инвестирате парите си.

Това са едни от основните причини, заради които хората решават да се откажат от PVC прозорците и да насочат вниманието си към дървените дограми, чиито качества се доказват десетилетия наред.