В какъв цвят да боядисаме всекидневната
5 цветови идеи за всекидневна, които ще я преобразят

Знаете ли, че цветовете, сами по себе си, имат силата да ви накарат да се чувствате по-тъжни, по-радостни, по-спокойни, по-въодушевени, по-слънчеви или по-мрачни.

Идеи за всекидневна

Не случайно едни от най-изявените интериорни дизайнери съветват изключително много да се внимава, когато ви предстои да избирате в каква цветова гама ще боядисате стените във вашите помещение.

Истината е, че това е една от най-сложните задачи и ако искате да се получи стая, която като, че ли е излязла от кориците на списание, то добре би било да натрупате малко повече информация за цветознанието или най-малкото, което можете да направите, е да прочетете написаното в текста.

Посочили сме блестящи и уникални идеи, благодарение на които ще превърнете една от най-посещаваните стаи, а именно всекидневната, в най-уютното и хармонично кътче в дома си само с просто пребоядисване.

Наблюдаваме, че много от хората се страхуват да не сбъркат и именно поради тази причина избират винаги неутрални цветови комбинации, които сами по себе си, не са достатъчни, за да изпратят правилното послание за хората, които обитават жилището.

1. Заложете на нежно розовия цвят

Ако в дома ви преобладават пастелните цветове, и по-конкретно, розовата гама, то твърде вероятно да се превърне в прекалено сладникав. Затова и ние ви препоръчваме да комбинирате розовия цвят с някой неутрален.

В съчетание със сивото се получава наистина великолепна картина, която успява да ви накара да се отпуснете и релаксирате, полегнали на дивана с цялото си семейство.

2. Какво ще кажете за успокояващите нотки на синия цвят

Незнайно защо спокойствието от край време се асоциира със синия цвят. Ние не можем да ви дадем изчерпателен отговор, защо това е резултат, когато боядисаме стените в синьо, но пък бихме могли да ви опишем въздействието, което синьото оказва върху хората.

Този цвят е прекрасно решение както за всеки градски дом, така и за ваканционните апартаменти. Ако заложите на него, то със сигурност няма да сгрешите.

3. Арт визия за смелите

Какво имаме предвид, казвайки „арт визия”?!

Много от привържениците на изкуството залагат на това да боядисат стаята си в цветовете от любима картина.

Така не просто ефектът ще бъде умопомрачителен, но също така ще се чувстват много зареди, виждайки всеки ден любимите багри, асоциирани с любимото произведение на изкуството.

4. Разчупено неутрално

Някой си мислят, че неутралните цветове могат да бъдат единствено скучни, но това съвсем не правилно.

Ако заложите на два неутрални нюанса, които да комбинирате с един по-ярък и запомнящ се, било то върху килим, предмет или друго, то със сигурност крайният резултат ще бъде напълно удовлетворяващ.

5. Цветово балансиране

Дори и да изглежда трудно на пръв поглед, то винаги можете да се допитате с професионалисти, които да ви помогнат.

Комбинирате на няколко цветни, наситени и близки нюанса наистина е нож с две остриета, но все пак освежаването на едно помещение изисква време, което вие вече трябва да сте си предвидили.

Затова не бързайте, разгледайте максимално повече идеи и се спрете на онази от тях, която е най-близка до вашите същност и представи.