Проекти за озеленяване

Проекти за озеленяване: За какво да внимаваме

За какво да внимавате при проекти за озеленяване? Озеленяването на една градина отнема време, дори простите неща като засаждане на дърво или леха с цветя изисква време за подготовка и избор на правилните видове.

Не малко хора избират да го правят сами, но допускат грешки с подбора на растителност, както и при затревяването, но за това и има професионални озеленители в София.

Кои са най-често срещаните грешки при озеленяването от лаик

Хората са свързани с природата още от самото си раждане, всички имат афинитет към нея и, като подраснат, търсят да я поканят обратно в домовете си. Тези от нас, които имат радостта да разполагат с двор започват ентусиазиран труд, творящи нещо по собствен лик и образ.

Да, звучи романтично, но реалността е, че се допускат много грешки при избора на растителността, сортовете трева за затревяване и полагането на поливната система. За да се избегнат тези грешки човек трябва да има опит, а ако за първи път прави проекти за озеленяване, няма откъде да се знае какво да се избегне.

Работата на един професионален озеленител

Дейността озеленяване е много повече от редовно косене на трева и окопаване на градинки. Този, които се е задълбочавал повече в темата, е осъзнал, че това е цяла различна наука.

Множеството фактори, които играят роля в оформянето на една здравословна градина, изискват обмисляне, съображение и най-вече да си наясно с тях. Невежеството не отменя това, че има такова нещо като микроклимат, зона на замръзване, температурни спадове и симбиотика межди определени видове растения.

Защо са нужни професионално изготвени проекти за озеленяване?

Понеже опита, знанията и практиката си казват думата във всички сфери, най-вече озеленяването. Фирми като UniGarden-BG.com старателно изготвят проект за озеленяването на даден двор, като той е съобразен с природните показатели на даден обект, климата, и взаимодействието между различните растителни видове.

Добър пример за подпомагащите свойства на различните видове и тяхната полезна връзка, са розовите храсти, които се поставят в началото на лозовите засъждение. Те действат като магнит за въшки и други вредители и действат като защита или индикация за наличието на паразити по насажденията.

Проекти за озеленяване: Историята на една здравословна градина

Да бъде една градина здравословна е нужно много повече от просто поливане и кастрене. Нейният статут и здраве се залагат още в самият проект – подбора на правилните растения, дървета и тревна маса се използва за създаването на взаимно подкрепящи се растения, които се подпомагат едно друго, действащи както подхранители, така и защитници.

Това намалява нуждата от човешка намеса, но за да се стигне до там се изисква искрено, дълбоко и интимно опознаване свойствата и химията на всичко, което е в една градина.

Изберете правилно още в самото начало, изберете професионалните услуги на UniGarden-BG.com, за да наблюдавате създаденото с наслада дълго време.

Оценка