Хидроизолация на плосък покрив
Хидроизолация на плосък покрив – какво да знаем

Добре е да знаете, че плоският покрив е като нож с две остриета. Той би могъл да ви послужи като перфектното местенце за отдих, където да поставите люлка с маса и всяка сутрин да си отпивате глътки от сутрешното кафе, но от друга страна той си има своите специфики, с които трябва да се запознаете предварително.

Метален покрив
Какъв покрив да изберем за дома си

Сигурно сте чували, че второто наименование на покрива е „петата фасада”. Той неслучайно бива наричан по този начин. Винаги, когато става въпрос за тази конструкция, хората проявяват не малко разум и отговорност.

Керемиди, подходящи за сняг и дъжд
Най-добрите керемиди за сняг и дъжд

Чудите ли се кои са най-подходящите керемиди за сняг? А кои са най-добрите при дъжд и бури? В тази статия ще ви разкажем малко повече за този тип покривни покрития, за да вземете максимално информирани решения при реновиране на покрива.

Покривът безспорно е една от най-важните конструкции при построяването на всяка сграда.

Той успява не просто да предпази от редица атмосферни влияния, но също така, благодарение на него, хората съумяват да изградят фасадата на дома си. Съществуват няколко вида покриви и всеки инвеститор притежава правото да избира на какъв модел да заложи.

За да не се окаже накрая, че сте попаднали на възможно най-неправилния избор, то добре би било преди това да се запознаете с няколкото основни вида покривни конструкции, както и с материалите, които обикновено се използват за изграждането им.

Не пропускайте още да почерпите знания, относно това какви са предимствата и недостатъците на различните видове и защо въобще е необходимо да се прави хидроизолация на покривната част.

Това са едни от най-важните въпроси, които всеки разумен гражданин следва да разгледа, преди да се заеме с построяването на своя дом.

Истината е, че днес много от строителните фирми не предлагат качествени услуги и човек някак си приема като свое задължение да бъде добре информиран, тъй като значителна част от информацията, с която трябва да бъде наясно, не му се предлага от строителните специалисти.

Вярваме, че в този сектор ще попаднете на наистина полезно четиво, което ще ви помогне да вземете правилно решение в много ситуации.

В статиите сме селектирали както идеи и съвети, така и нечувани до него момент хитрини, които ще ви помогнат при избора на една от най-важните части от построяването на сграда.

Не забравяйте, че покривната конструкция е петата фасада и към нея трябва да се подхожда изключително сериозно, тъй като е сериозна предпоставка дали ще се чувствате уютно и комфортно на местата, които обитавате.

Доверявайки се на полезната информация в тази категория, вие не просто ще се почувствате достатъчно образовани, но също така ще се сблъскате с безценни съвети, които дори професионален строител не е в състояние да ви даде!