Хидроизолация на плосък покрив
Хидроизолация на плосък покрив – какво да знаем

Добре е да знаете, че плоският покрив е като нож с две остриета. Той би могъл да ви послужи като перфектното местенце за отдих, където да поставите люлка с маса и всяка сутрин да си отпивате глътки от сутрешното кафе, но от друга страна той си има своите специфики, с които трябва да се запознаете предварително.

Какво трябва да знам за хидроизолация на плосък покрив

Знаете ли, че този вид съоръжения се нуждаят най-много от хидроизолация. Те имат свойството да задържат влага и това ги превръща в гъба която вечно бива напоена с вода.

Ако не сте се погрижили предварително за хидроизолацията, то твърде вероятно да станете свидетели на неприятни течове и влага, прозираща върху стените.

В тази статия ще ви разкрием 4 изключително важни неща, свързани с хидроизолацията на плоския покрив, които ще ви помогнат при наемането на фирма, както и изборът на самата услуга.

Сигурни сме, че информацията ще ви послужи като наръчник и вие ще успеете да вземете перфектното решение, за което да не съжалявате след  време и, разбира се, което да предотврати необходимостта от скорошни ремонтни дейности.

1. Запомнете, че единствено качествено поставената изолация е в състояние да предотврати проникването на влагата в помещенията.

Ако до този момент сте възнамерявали да заложите на замазка от висок клас, то съветваме ви да преосмислите действията си.

Дори и най-качествената замазка не е достатъчно добро оръжие срещу атмосферните влияния, които са способни да разрушат всичко по пътя си.

2. Задължително правило е да обсъдите със строителната фирма какви материали ще използва при поставянето на влагоизолация.

Коментирайте а какви лепила работят и настоявайте да бъдат използвани такива, които са гъвкави и устойчиви на влага.

Знаете ли, че твърдите материали не са способни да реагират на температурните разлики, което води до тяхното свиване и разтягане и в следствие на това се появяват цепнатини по повърхността на покрива. Вероятно сте ставали свидетели на подобно явление.

3. Другата важна стъпка е да се обърне достатъчно съсредоточено внимание на всички онези детайли, намиращи се върху покривното пространство.

Става въпрос за отводнителни системи, стени, комини, окабеляване или друго. Ако хидроизолацията не бъде извършена по възможно най-качествения начин, то твърде вероятно е те да се превърнат в пробойни, които да доведат до нежелани последици след време.

4. Хората, които са решили сами да се справят с поставянето на изолация, то трябва да спазват стриктно всички инструкции. На първо място е редно да запълните всяка една неравност със специално лепило.

Спазвайте времето, което се изисква при изсъхване на отделните лепила. По този начин ще гарантирате наистина добра защита на своя дом.

Това са четерте неща, за които наистина да внимавате, когато става въпрос за хидроизолация на плосък покрив.

И помнете – плоските съоръжения се нуждаят задължително от влагоизолация, ако не искате да си нарушите уюта и комфорта в дома си.