хидроизолация - плосък покрив
Хидроизолация на плосък покрив – сигурност и спокойни дни

Климатичните условия често поставят нашите сгради в момент на разруха и унищожение. Именно поради тази причина хидроизолация на плосък покрив е задължително условие, ако желаем домът ни да бъде подсигурен от обилните дъждове, снеговалежи, слънчеви лъчи, ветрове и други фактори, предизвикани от външната среда.

Важността от това да направим хидроизолация на плосък покрив

Външните фактори, както вече споменахме, биха оказали своя неблагоприятен почерк върху бетона, от който е изграден покрива на нашата кооперация, къща, блок или друг вид сграда. При прекомерно напояване на материала с вода, той образува шупли, които спомагат проникването на влага във вътрешните помещения на имуществото ни. Това от своя страна води до редица други нежелани последствия.

Превантивните мерки са най-добро решение в тази ситуация. Ако не сме привърженици на грешно похарчените финанси, то хидроизолация на плосък покрив е най-рентабилното решение, което следва да бъде взето. За да предотвратим този битов катаклизъм, то трябва да се обърнем към фирма,  която би ни предложила качество в полагането на изолация.

Най-често използваните материали за този вид дейност

Разбира се, след като сме стигнали до крайното решение, че нашата сграда се нуждае от амортизация, то качеството е нещо, което не бива да оставяме на заден план. Материалите изграждат перфектната поддръжка. Те се определят спрямо архитектурата на сградата, нейната площ, разположение и други специфични особености.

Най-често употребяваните материали са следните:

  • Хидроизолационни рулонни покрития;
  • Полиуретан;
  • Хидроизолационни мембрани;
  • Поливинилхлорид(PVC), познато още и като ПВЦ изолация на покриви.

Те са под формата на готови настилки, които чакат своето приспособяване. Поставят се чрез топло залепяне или студено полагане, в зависимост от разновидностите материал.

Отводняване на плоски покриви

Съществуват няколко вида отводняване на покриви – външно и вътрешно. При вътрешното водата се отвежда по тръби през вътрешността на сградата. Действието протича чрез водоотвеждаща воронка. Външното може да протече през улук или барбакан. Барбаканът действа на абсолютно същия принцип като веронката, с единствената разлика, че се монтира по периферията на съответния покрив.

Водата се извежда по водосточни тръби, които се монтират по фасадата на сградата. На пазара биват предлагани улуци от пластмаса или ламарина. Преимущество имат ламаринените, тъй като те могат да бъдат произведени безшевни. Независимо какъв метод сме избрали за справяне с проблема с нашия дом, то така познатата ни хидроизолация на покрив е ремонтна дейност, която не бива да пропускаме или пренебрегваме.