Избор на кухненско обзавеждане
Как да си направим кухненско обзавеждане

Само хората, които са правили основен ремонт, знаят колко ресурс може да погълне това мероприятие. Тук не говорим само за времето, през което ще ви се налага да се съобразявате се нечий чужд график, но и огромните суми, с които ще се наложи да се разделите.

Ако сте превишили бюджета си, може да обмислите как да оптимизирате разходите за обзавеждане. Кухните имат огромно значение за живота на хората и са от тези помещения, които са подложени на интензивна употреба.

За да може да се наслаждавате на новата си кухня тя трябва да е функционална и да отговаря на всичките ви нужди. Опитна фирма като Sofremont може и да се е справила блестящо, но качеството на мебелите трябва да е на също толкова високо ниво.

Ще се опитаме да ви разкажем какви са стъпките, ако решите сами да направите мебелите за кухнята си.

Какво е нужно, за да проектирате сами кухненското си обзавеждане

На първо място може да сте сигурни, че имате нужда от проект. Можете и сами да си го направите. В интернет има неизброимо много варианти за безплатен софтуер за чертеж на мебели.

Необходимо е да въведете размерите на помещението, като в последствие направите и дизайна на самите шкафове.

Не се притеснявайте, ако нямате ясна идея какво точно искате. Може да потърсите вдъхновение в различни форуми или направо в сайтовете на мебелните фирми.

След като сте наясно какво искате, може да го нанесете в чертежа си. Няма да сбъркате ако направите два варианта, за да ги видите под различен ъгъл.

Внимателно помислете какви електроуреди ще има – фурна, плотове, хладилник, пералня и миялна машина. Не забравяйте, че всеки от тези уреди има точни изисквания за монтажното пространство и ако фурната ви е 90 см това може и да означава, че ще са нужни малко повече за монтажа й.

Разкрояване и кантиране на плоскостите

Ако вече имате ясна идея какво искате, може да пристъпите към поръчването на плоскостите. На пазара има достатъчно фирми и частни лица, които могат да ви помогнат.

Трябва да им дадете точните размери на всяка една част на кухнята. Техният ангажимент е да оразмерят и кантират всяка плоскост. При ясно подадена от вас информация и изисквания ще бъдат пробити всички нужни дупки – както монтажните, така и тези за панти.

Ако сте минали и тази стъпка може смело да продължите към сглобяването. За това може да потърсите помощ от приятели, за които сте уверени, че покриват минималните изисквания за сръчност.

Заедно можете лесно да съедините отделните части и да ги монтирате към стените. Може би най-лесната част от всичко е монтажът и свързването на уредите.

Дори и да ви звучи трудно и непостижимо, ако направите сами новата си кухня ще спестите доста. Това от своя страна ще ви даде възможност да не правите компромиси с останалото обзавеждане.