Метален покрив
Какъв покрив да изберем за дома си

Сигурно сте чували, че второто наименование на покрива е „петата фасада”. Той неслучайно бива наричан по този начин. Винаги, когато става въпрос за тази конструкция, хората проявяват не малко разум и отговорност.

Материалите, които се използват при изграждането му, задължително следва да бъдат висококачествени, тъй като в противен случай е възможно много скоро да се наложи да извършвате ремонт, който със сигурност няма да бъде нещо, на което да се зарадвате.

Покривите съумяват да предпазят домовете от редицата атмосферни влияние и да предпазят живущите в тях. Преди обаче да изберете какъв покрив да построите на вашата сграда, то няма да бъде никак лошо да се запознаете с няколкото основни видове.

Разгледайте в детайли техните предимства, сравнете ги и едва след това можете да направите генералния си избор. Внимавайте, тъй като веднъж построен, той трудно би могъл да бъде заменен с друг.

Дори и да съществува такава опция, то не забравяйте, че ще инвестирате не малка сума средства.

Кои покриви са най-предпочитани в България

Ролята на покрива, както споменахме и по горе, е много важна. Той е фундамент при построяването на сграда, без значение какво е основното й предназначение.

Счита се, че тази част от постройката е нейното архитектурно продължение и до известна степен успява да оформи цялостният й облик.

Трудно някой би ви отговорил в едно изречение кой покрив е най-предпочитан, тъй като различните хора изявяват различни предпочитания и това води до вземането на крайни разнообразни решения.

На първо място е важно да отдадете внимание на функционалността, удобството, сигурността и едва след това да фокусирате поглед върху естетическата му роля.

Много от хората през последните няколко години залагат на онзи модел, който им осигурява подпокривно пространство. По този начин се снабдяват с още едно помещение, което могат да използват като складова база или да го превърнат в уютно кътче за пребиваване.

Истината е, че покривите в днешно време са крайно съобразни. Без значение на какъв вид ще се спрете, то от ключова важност е да се съобразите с няколко основни неща, като:

  • Максимално предпазване от дъжд, сняг;
  • Предварително предвидено подпокривно пространство;
  • Изключително надеждна устойчивост;
  • Възможност за ремонтиране, ако се наложи след известен период от време.

Това са няколкото основни изисквания, които вярваме, че ще ви напътстват, в случай че сега ви предстои да решавате какъв покрив да построите на вашата сграда.

Ако обаче за пръв път ви предстои да се сблъсквате с подобен тип решение, то най-добре би било да се посъветвате със специалисти, които да ви съветват и напътстват, така че изборът ви на покривно решение да бъде възможно най-правилният.