Поставяне на паркет

Ламиниран паркет – 5 причини да си поставим

Не малка част от гражданите избират да поставят ламиниран паркет, като алтернатива на дървения. Всеизвестен факт е, че дървеният под е обвързан с много по-голяма инвестиция. Разбира се, със сигурност има и такива хора, които веднага биха отрекли тази опция, поради простата причина, че естествените материали са най-доброто, което се предлага на пазара.

В тази статия ще ви посочим 5 основателни причини, заради които наистина си струва да инвестирате парите си в покупката на паркет, независимо от това, че дървените настилки са известни със своята продължителна експлоатация.

Какви са предимствата на паркета

  1. Цена

Няма как да не споменем този фактор на първо място, тъй като той в повечето случаи е определящ дали една инвестиция ще се състои или пък не. Както и сами можете да се досетите, това не значи по-ниско качество. През последните няколко години технологиите успяват да се развият до такава степен, че човек става свидетел на истински качествени и усъвършенствани модели.

  1. Удобство

Всеки от вас, на който му се е налагало поне веднъж да поставя дървен паркет, е наясно с това, че той представлява отделни парчета дъски, които следва да бъдат подредени върху равна повърхност. Самата тежест на материала е много голяма, което го превръща в труден за транспортиране. При ламинирания паркет няма подобни проблеми, тъй като той е известен с това, че е свръх лек и ви гарантираме, че самият транспорт не би ви затруднил.

  1. Множество стилове

Материалът се предлага на пазара в най-различни дизайни. По този начин всеки краен потребител има възможността да си закупи онзи от тях, който отговаря всячески на търсенето му, така че цялостното обзавеждане да бъде в една линия и да няма каквито и да било разминавания.

  1. Изключително лесно почистване

Това е четвъртото предимство, заради което си струва да инвестирате парите си в покупката на ламиниран паркет. Не е нужно да влагате солидно количество време, за да се сдобиете със съвършено чист под. Необходимо е единствено да си закупите нужните препарати, които са достъпни на масовия пазар, и да отделите кратко време, в което да дезинфекцирате ламината у дома или което и да е било друго помещение.

Ще ви посъветваме, преди да преминете към каквото и да е почистване, то да се консултирате с търговеца, по отношение на това дали закупеният от вас ламинат е устойчив на влага. Съществува огромен риск, ако пропуснете това и накрая се окаже, че сте приложили погрешния метод.

  1. Трайност

Всеки един ламиниран под се отличава с известна степен на устойчивост на влага. Това, на практика, означава, че рискът да се повреди е наистина малък. Малка е също вероятността подът да се надраска, тъй като голяма част от предложенията на пазара имат защитни слоеве от смола, които ги предпазват.

На мнение сме, че тези 5 причини са напълно достатъчни, за да инвестирате парите си в покупката на ламиниран паркет.

Оценка