Как да обзаведем малка спалня
Малка спалня – как да я обзаведем

Истината е, че обзавеждането на малки стаи крие в себе си огромна опасност. За целта е необходимо да си отделите наистина предостатъчно време, което да инвестирате в подбора на правилните мебели, цветове и аксесоари.

Не подценявайте нито едно от това, което изброихме, тъй като в противен случай рискувате да сгрешите и да няма връщане назад. А и все пак става въпрос за една никак не малка инвестиция, която със сигурност не желаете да отиде на вятъра.

Достатъчно е да се възползвате максимално от пространството, с което разполагате. Другото, което трябва да знаете, са онези хитринки, измислени от най-опитните интериорни дизайнери.

Някой от тях може и да не сте ги чували, но ние възнамеряваме да ги споделим с вас, така че крайният резултат при обзавеждането на малката спалня, да надхвърля и най-смелите ви очаквания дори.

Безценни съвети, с които да си послужите

Забравете за всяка една излишна вещ, която изключително рядко въвеждате в употреба, но все пак я държите в помещението. Един такъв предмет не служи за нищо друго, освен да заема и малкото пространство, с което разполагате.

Ето защо ние ви подтикваме да се сбогувате с нея. Преместете я в някой шкаф, където има достатъчно място, сложете я в килера, подарете я на съсед или просто я дарете.

Вие сами решавате каква съдба ще я последва, но е задължително да се разделите с ненужните вещи, за да освободите достатъчно място за онези, без които не можете.

Цветовете, на които да заложите в спалнята

Правилен избор при пребоядисване е да заложите на възможно най-светлите и топли нюанси. Едно малко помещение не се нуждае от наситени и тъмни цветове, които да го превърнат в малко, мрачно и лишено от пространство и въздух.

Какво ще кажете за онези неутрални цветове, които ще ви помогнат лесно да подберете останалата част от обзавеждането, тъй като няма да се съобразявате кой знае колко с посланието, което те носят за себе си.

Малката спалня и функционалните мебели

Излишно е да казваме, че всяко малко помещение се нуждае от възможно най-практичните и функционални мебели, което съвсем не значи, че те не трябва да са също толкова удобни.

Затова вместо да купувате гардероб, чиито врати се отварят, то можете да заложите на модел, който е с плъзгащи врати и с огледала върху тях. Така няма да е необходимо да предвиждате кой знае какво пространство и отделно ще си осигурите максимални комфорт и удобство.

Надяваме се нашите съвети да са ви били от полза и с наша помощ да успеете да превърнете малкото помещение в уютна и хармонична спалня!