Масивен паркет - идеалната подова настилка
Масивен паркет за пода – 5 причини да го изберем

Изборът на вида подова настилка за вашия дом може да е трудна задача, особено с всички различни видове и стилове подови настилки, които съществуват.

Макар и много други подови настилки да се конкурират на пазара от години, нито една от тях не е успяла да предостави същите предимства и уникални качества като дървения масивен паркет.

Затова ви даваме 5 основни причини, заради които да изберете масивен паркет за вашия под.

1. Масивният паркет е стилен

Ако имате определен и специфичен вкус по отношение на подовата настилка, която желаете, имате един огромен асортимент от избор пред вас.

Съществуват буквално стотици цветове, няколко структурни вида, както и няколко повърхностни текстури. Всички тези предимства правят масивния паркет перфектен избор за всеки вкус и всяка стая във вашия дом.

2. Лесен е за почистване, поддръжка и ремонт

Почистването на масивен паркет е лесно. Нужен е единствено най-обикновен препарат за почистване на паркет, както и моп за ежедневно метене.

Когато отделните дъски станат значително захабени, те могат да се заменят лесно без да се пипа останалата част от подовата настилка.

Ако подът се поддържа добре, настилката може да изкара впечатляващите 15 до 20 години.

3. Това е една от най-здравите и издръжливи подови настилки

Масивният паркет се произвежда от дърво, което притежава естествена здравина и издръжливост.

Дървото може да понесе високи нива на натоварване, което го прави по-малко уязвимо към драскотини и вдлъбнатини, които причиняват грозни и често постоянни драскотини на по-слабите подови настилки.

Ако здравината е от особено значение за вас, то определено масивният паркет е най-правилният избор за подова настилка в дома ви.

4. Масивният паркет е класически и неостаряващ избор

Дървените масивни паркети са идеален избор за на практика всеки стил, цвят и интериор.

Когато килимите се износят отвъд възможността за възстановяване и виниловите подови настилки се увредят до степен, в която щетите не могат да се прикрият, масивните паркети все още ще изглеждат уютни и красиви.

При някои видове дървени паркети малките щети могат единствено да прибавят нещо повече към стила – но дори дървеният под да има значителни щети, той винаги може да бъде шлайфан и поправен, вместо да бъде изцяло сменен.

5. Масивният паркет е практична инвестиция

Ако планирате в бъдеще да продадете дома си, поставянето на масивен паркет може да увеличи привлекателността и пазарната му цена. В случай, че планирате да останете, то масивния паркет ще ви спести пари, които иначе биха отишли за замяната на друг вид подова настилка.