Отопление на пода

Монтаж на подово отопление – как се прави

Преди няколко десетилетия подовото отопление е било изключително екзотична придобивка, която струвала не малка сума средства. Днес на този вид отопление се гледа по един коренно различен начин. Почти всеки един новодомец има възможността да заложи на него, тъй като няма да му коства кой знае колко.

В редовете по-долу ще ви разкажем малко повече за електрическото подово отопление и как то се монтира. Приемаме, че по-голямата част от хората в обществото залагат на него, тъй като то е подходящо не само за къщи, но и за апартаменти. Сигурни сме, че малко от вас са наясно с това как следва да протече монтажът и затова възнамеряваме да споделим ценна информация, която да ви послужи като наръчник.

Какво трябва да знаем за монтажа на подовото отопление

Що се отнася до самия монтаж, то няма какво да се притеснявате, тъй като е изключително лесен и бърз. Подовото отопление на ток представлява предварително произведени рогозки, които се поставят преди да се залепят самите плочки. Самите електрически нагревателни елементи се намират под плочките. Имате възможност да регулирате температурата от специален термостат, който се намира на стената и достъпът ви до него е лесен.

За да мине всичко гладко и безпроблемно, то биват предвидени тръби, през които да се изтегли захранващия кабел до терморегулатора. Добре е да знаете, че самата повърхност, върху която следва да се монтира рогозката, трябва да бъде изключително добре почистена и да липсват каквито й да било неравности.

Нагревателната рогозка е много тънка, което значи, че тя би могло да се инсталира директно в лепилото за плочките и по този начин няма да нанесете корекции върху нивото на пода. Колкото и елементарен да е самият монтаж, то препоръчваме ви да следвате стриктно всички правила и изисквания, така че да не се стига до момент, в който да започвате от самото начало.

Обяснихме ви накратко, но ви съветваме да се консултирате със специализирано лице, в случай че желаете самите вие да свършите това. Няма да са ви излишни компетентните познания на професионалист, който може със затворени очи да монтира подобен вид отопление.

Както и сами можете да предположите, съществуват и други отоплителни системи, които не са чак толкова разпространени, но това не значи, че няма да се окажат правилния избор за вас.

Проучете внимателно, преди да преминете към каквото и да било действие. Надяваме се да сме ви били полезни и благодарение на информацията, то да придобиете дори и минимална представа за това как следва да протече самият процес.

Оценка