Поставяне на улуци на стара къща
Нови улуци на старата къща – защо да го правим

Ако сте собственик на къща, то навярно вече сте се сблъсквали с редица проблеми, свързани с улуците. Най-често повредата се изразява в пропускащите уплътнения.

По-голямата част от улуците са стари и ръждата успява да ги унищожи до такава степен, че тяхната експлоатация да не трае още дълго.

Ние ви съветваме, когато дойде ред за смяна или поставяне на подобен тип съоръжение, да не пестите средства, а да заложите на качествени и тествани материали, които ще ви осигурят надеждност и сигурност, както и няма да се налага скорошна подмяна.

Можете да попаднете на висок клас комплекти, избирайки да пазарувате от реномиран и доказал се търговец, чиито богат асортимент е с доказан произход. Така вашата инвестиция ще бъде оправдана и вие няма да се притеснявате, че скоро ще се наложи да монтирате отново това съоръжение.

За да отговорим на основния въпрос, свързан с това защо е необходимо да монтираме улуци на старата къща, то следва да обобщим, че съоръжението е с фундаментално значение за цялостната сграда, тъй като то предпазва покрива от наводнение.

То събира водата, която тече по наклона на покривната конструкция и пада в една допълнителна тръба и оттам пада върху земята.

Старите къщи логично са далеч по-нестабилни от една нова постройка. Материалите, от които биват изградени са вече износени, в следствие на дългата експлоатация и метереологичните условия и това до голяма степен застрашава живота на хората, които я обитават.

Ето защо е от ключова важност да се погрижите за монтирането на улук, който ще ви гарантира сигурно и спокойно пребиваване.

Сваляне и поставяне на улуци – специфики

Съществуват разновидности улуци и човек сам решава на кой вариант ще се довери, спрямо това какви са личните му предпочитания, както и с какви финанси разполага за самата смяна. Съветваме обаче да заделите колкото се може повече средства, за да заложите на възможно най-качествения вариант.

Не забравяйте, че понякога евтиното излиза скъпо и тази максима важи с пълна сила в този случай. Затова мислете разумно и не пестете средства, що се отнася за вашата сигурност и спокойствието на цялото ви семейство.

Ето и някой от най-разпространените видове съоръжения:

  • Покривни улуци от титан цинк;
  • Покривни улуци от мед;
  • Съоръжения от алуминий;
  • Съоръжения от пластмаса;
  • Улуци от благородна стомана.

Няма значение на кой точно вариант ще се спрете, важното е той да бъде монтиран правилно и съобразно всички изисквания.

Ако смятате, че сами няма да можете да се справите с това, то ние съветваме да се допитате до специалист в тази област, чиито познания ще доведат нещата до техния положителен край.

И помнете, че всяка стара къща се нуждае от поставянето на улук, който да предпази покрива от наводнение