Обзавеждане на баня от Djia.bg
Обзавеждане за баня – какви плочки да изберем

Ремонтът на всяка баня е едно от най-големите предизвикателства, с които се сблъскват хората, които искат или им се налага да ремонтират това помещение.

Банята влиза в така наречените мокри помещения и това предполага наличието на не малко особености, с които трябва да се съобразите.

Тук е повече от важно всяка една от стъпките да бъде изпълнена не само правилно, но с качествени материали.

Всеки компромис, който правите с качеството на плочките, санитарния фаянс и химията, която се влага, е основата на бъдещи неприятности, с които може да се сблъскате.

Какви видове плочки за баня има на пазара

Материалът, от който се изработват плочките е глина или други материали, които се изпичат, след което им се нанася глазурата, която ги прави водоустойчиви.

Технологията в същината си е една и съща, но няма как да не отчетем, че има огромни разлики в качеството.

Така дори и да си мислите, че всички плочки да еднакви, това няма как да е истина. На пазара се предлагат и плочки с различно качество.

Може да си мислите, че след като продуктът е излязъл от фабриката, той е с отлично качество, но това не винаги е така.

Не рядко се случва цяла партида да е леки дефекти или отклонения от стандартите. Те се пласират с уговорката, че са 2-ро или дори 3-то качество.

Дефектите могат да бъдат от неравен цвят, некачествена глазура, но може и да се стигне до наистина по-големи крайности като проблеми със здравината.

Ако говорим за предназначението, плочките за баня се делят на такива за под, за стени и за декорация.

Подовите плочки се различават от стенните, основно по здравината си. Те трябва да поемат теглото на мебелите, както и на хората които ежедневно ще преминават по тях.

Плочките за декорация, реално са стенни плочки, които имат различен десен или текстура. Така може да направите интересен акцент, който да направи помещението.

Само с избора на няколко различни плочки може да направите банята да изглежда като от списание.

Тук ще обърнем вашето внимание към огромния избор на мозайки, който ще направят всяка баня уникална.

Разгледайте всички модели в онлайн магазина на Djia.bg и сме убедени, че ще намерите не само основните плочки, но и тези, които ще ви помогнат в нейната дизайнерска визия.

Има ли значение размерът

Няма как да не сте забелязали, че на пазара се предлагат плочки за обзавеждане на баня в доста различни размери. Ако се чудите защо това е така и дали има практично измерение, ще ви кажем, че отговорът е „Не“.

Различните размери имат за цел да паснат по-добре на различните помещения и това неизбежно налага ограничения, с които е хубаво да се съобразите.

Ако банята ви е малка, добра идея е да се спрете на плочки със сравнително малък, до среден размер. Поставянето на големи плочки ще създаде илюзията за още по-малко пространство, което едва ли искате да се случи.

Големите размери очаквано изглеждат много добре в големи бани. Така се създава цялостната визия, чрез подредбата на отделните плочки. Техният размер не тежи на стаята и изглежда повече от добре.