Плочки за пода

Подови плочки – как се лепят

Ремонтната дейност със сигурност не е най-приятното занимание, което ви очаква. В един момент обаче си струва да преминете към нея, особено онези, които съвсем скоро са се сдобили със свой собствен дом и имат желанието да го превърнат в такъв, за какъвто дълго време са мечтали.

В текста по-долу ще ви изложим изключително полезна информация, свързана с лепенето на подови плочки. Предполагам и сами можете да се досетите, че това изисква да притежавате специални познания, така че да не се окаже накрая, че инвестираните от вас време и усилия са били хвърлени на вятъра.

Какви са видовете лепене на плочки и техните специфики

Дебелослойното лепене на плочки е популярно по цял свят и не съществува строително лице, което да не бъде запознато с този метод. Преди няколко години плочките са се лепели върху лепилен слой, дебел около 15 мм. Предимството на тази технология се изразява в това, че всяка една неравност лесно може да се замаскира и да не се явява като пречка за по-нататъшна дейност. Разбира се, това лепене би могло много повече да усложни хората, тъй като процесът изисква далеч повече време.

По друг начин изглеждат нещата, когато става въпрос за тънкослойно лепене на плочки. Този метод напоследък е много повече разпространен, заради това, че не изразходва кой знае какви материали и не е обвързан с продължителна работа. Съществува обаче изискване повърхността да бъде съвършено гладка и права, за да могат плочките да се подредят безпроблемно. За да се получи съвършен краен резултат, то лепилото трябва да бъде нанесено в идеално гладка линия.

За да се нанесе самото лепило, то нужно е да се приложат две работни техники. Първо се изтегля слоят от лепило с гладка мистрия и след което се преминава към надиране, с помощта на назъбена маламашка.

Изтеглянето служи за това да се нанесе гладко материала върху повърхността, върху която следва да бъдат поставени самите плочки. Надирането, както обичат да го наричат професионалните зидари, е необходимо, така че да може да се постигне точна дебелина на лепилния слой.

За да успеете да се справите гладко и за отрицателно време с нанасянето на плочките в банята, кухнята или което и да е било друго помещение, то ние ви съветваме да се консултирате преди това с опитно лице, което да огледа участъка и едва след това да преминете към ремонтната дейност.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сме ви насочили към това как плавно и безпогрешно да се сдобиете с мечтания под, без да инвестирате излишни пари в услугите на доказани майстори.

Оценка