Кога е подходящо да къртим
Реновиране и премахване на балкона – съвети за ентусиасти

По голямата част от новодомците са на мнение, че нещо трябва да се промени, така че жилището да се превърне в перфектното за тях.

Това, разбира се, е свързано със събарянето на стени, балкони, усвояването на тераси, преустройване и какво ли не още.

Несъмнено всяка подобна промяна изисква да притежавате не просто физическа издръжливост, но също така да имате поне минимални познания, така че да не се окаже накрая, че сте свършили нещо противозаконно или сте подложили на риск цялата сграда.

В тази статия имаме за цел да информираме онези от вас, на които им предстои да събарят балкона. Ще ви дадем наистина полезни съвети  идеи, от които да се възползвате.

Не си мислете обаче, че написаното по-долу ще облекчи физическата умора, на която ще се натъкнете. Това няма как да се случи, тъй като къртенето е наистина трудоемка задача и човек трябва да е подготвен за тежката работа.

Разбира се, пред да стартирате дейността, то съветваме ви да се допитате до професионален строител или архитект, които да дадат своето съгласие.

Уверете се, че разполагате с нужния набор от инструменти и машини, така че да не се налага да прекъсвате къртенето и събарянето на балкона и да си удължите или усложните работата. Трябва задължително да сте се запознали с безопасността, така че минувачите да са в пълна безопасност.

Как да стартираме събарянето на балкона

Преди да се захванете с каквото и да било, то погрижете се на първо четене с отцепването на района. Така игнорирате вероятността парче бетон или друг строителен материал да попадне върху минувачите и да ги нарани.

Изпускането на инструменти също е много опасно за хората, които се движат свободно по улиците, затова отцепването на района е първото и най-важно нещо, за което да помислите.

Ако сте на мнение, че балконът, който сте на път да съборите, е до толкова стар, че той вероятно няма как да издържи на самото натоварване, то посъветвайте се с архитект или професионален строител, които да ви насочат към вземане на правилното решение.

Никога не действайте по ваше усмотрение, тъй като по този начин подлагате на риск спокойното пребиваване на цялото си семейство на това място.

Хората, които вече са уточнили всеки детайл със специалист, и могат да стартират дейността, добре би било да имат под ръка подходящо облекло, обувки и аксесоари, които да предпазят самите тях от наранявания.

Носете каски върху главите си, ако се налага сложете си специализирани очила. Винаги бъдете обути със специализирани обувки, които няма да допаднат премазване на крака от тежък предмет.

Надяваме се да сме ви били полезни и с наша помощ да финализирате успешно събарянето на балкона!