Видове хидроизолация

Течна или битумна хидроизолация – какво трябва да знаем

Изборът на хидроизолационни материали не е никак лесна задача и това със сигурност може да го потвърди всеки, на който му се е налагало скоро да мине през това. Ако сте изпаднали в момент, в който станали свидетели на течове или други неприятни явления, то значи е нужно да реагирате адекватно и да изберете подходящата според вас хидроизолация.

Обикновено тук застава въпросът, каква да бъде тя – течна или битумна. Знаем, че решението понякога изисква не малко време, затова и ние ще ви посочим особеностите и спецификите при двата вида, така че да можете сами да прецените кой вариант е по-удачен за вас, съобразно личните ви очаквания и разбирания.

Какво трябва да знаем за течната хидроизолация

Тя е една от най-разпространените и неслучайно всеки е запознат с тънкостите и спецификите, свързани с нея. Подходяща е за полагане върху почти всяка една неравност, както и форми и основи. Можете да откриете най-различни варианти от нея, които са предназначени за различни приложения.

Ако все пак сте решили вашата хидроизолация да бъде течна, то препоръчително е да сте обмислили всяка една стъпка внимателно. Препоръчваме ви да се консултирате с професионалист, който да ви даде правилните съвети, относно това за какво да внимавате, когато избирате.

Заслужава ли си да заложим на битумна хидроизолация

Битумът е изолационен материал, чието приложение е универсално. Той е подходящ за всякакви видове покриви, включително плоските съоръжения. Що се отнася до това какво представлява самият материал, то той е смес на нефт в комбинация с различни органични материали. Става въпрос за естествен материал, познат на човечеството от дълги години.

За да може да откликне на колкото се може повече търсения, то производството на битума е изцяло индустриално. Битумът не рядко присъства и като спояващ материал при асфалта по пътищата. Приложението му е наистина широко. Съставът му определя дали той ще бъде пластичен, еластичен или напълно твърд.

Ползите от битума не са за подценяване и вие е добре да знаете това. Химическият състав на материала позволява ефективно уплътняване и изолиране на покрива от влагата. Когато температурите са наистина високи, то тогава е вероятно да стартира процес по разпад.

Каквато и информация да споделим с вас, то трябва да знаете, че изборът е във вашите ръце и вие сами определяте бюджета, с който да се разделите, избирайки да поставите върху покривното съоръжение хидроизолация.

Надяваме се да сме ви били достатъчно полезни и много скоро да поставите край на въпроса, свързан с това каква хидроизолация да изберете.

Оценка