премахване на петна
Трикове за премахване на петна

Не са никак малко онези случаи, предизвикващи ни да захвърлим любимите си дрехи на боклука, заради факта, че върху тях са се появили няколко грозни петънца, с които обикновените прахове за пране не могат да се справят. В никакъв случай не захвърляйте дадена дреха, ако не сте изпробвали някой от съветите и методите за премахване на петънца, изписани по – долу в текста. Разберете какви са те.

Полезни съвети и идеи за това как да се справим с премахването на петната?

За петната от ръжда вкарайте в действие лимоновия сок. На малко домакини им се вярва, но това всъщност е възможно най-ефикасният метод, който със сигурност ще премахне онези кафеникави остатъци, пред които перилните препарати остават безсилни. За целта е необходимо да изстискате половин лимон върху памучен тампон. Втрийте с него мястото, след което го оставете да изсъхне. Гарантираме ви, че след като приключи процеса по съхнене, резултатите мигом ще са на лице.

Ако върху току – що изпраната дреха на детето ви са останали капчици от улична кал, то не бива да изпадате в паника и ужас. Единственото, което се изисква от вас, е да изчакате няколко минути, докато тя изсъхне изцяло, след което можете да минете замърсения участък с мека четка и да отстраните изсъхналата кал изцяло. Бъдете сигурни, че от нея няма да има и следа.

Когато върху дрехата ни капне някаква мазнина, то вие автоматично се втурвате към бурканчето с бели кристалчета. Нашият съвет е да не използвате сол, а да полеете участъка с минимално количество сух спирт. Ако петното вече е изсъхнало, бихте могли да разтворите хума и вода и с нея да покриете мазните белези. След като хумата изсъхне, то значи е дошъл ред на четката. Премахнете количеството ронеща се хума и сами ще се уверите как мазните петна като че ли никога не са съществували.

Когато претърпите някакво нараняване и следствие от него кръв попадне върху дрехите ви, то това означава, че е дошъл моментът, в който да приложите нашите съвети. Не заливайте дрехата с топла вода, а я поставете в хладка и втрийте петното със сапун. Знаете ли, че над 42 градуса белтъкът, който се съдържа в кръвта, се пресича и вместо това да премахнете петното, то вие ще го фиксирате. Ако не сте успели да реагирате навреме, поради една или друга причина, то с помощта на кислородна вода ще се преборите с петната от кръв по дрехите.

Тези и още много други съвети бихме могли да дадем на домакините, които разполагат с достатъчно време, и могат да се възползват от тях. В тази категория ще попаднете на безценни съвети, които ще ви помогнат да се справите с премахването на петната от любимите си  дрехи.