Изолиране отвътре на терасата

Вътрешна изолация – защо си заслужава да си направим

С наближаването на зимните месеци един от въпросите, който вълнува гражданите, е свързан с подобряване енергийната ефективност в домовете им, както и удължаването на експлоатационния им период. Поставянето на вътрешна изолация е считано за по-лошият избор от гледна точка на строителната физика.

Ние обаче не сме съгласни с това и възнамеряваме да ви посочим не малко полезна информация, която да отговори на множеството, задавани от крайния потребител, въпроси. Като резултат от това вие сами ще можете да вземете решение дали поставянето на вътрешна изолация е добра алтернатива и струва ли си да заложим на този вариант.

Какво трябва да знаем за вътрешната изолация

Не са малко нещата, които смятаме, че трябва да научите за този вид изолация. За съжаление обаче всеки, който е заложил на вътрешна изолация, е наясно с това, че кондензът, образувал се между стената и самата изолация, е на лице и няма как да бъде предотвратен. Разбира се, това не е нещо необратимо и винаги можете да подходите адекватно, за да се справите с образувалия се конденз.

Това е една от причините изискванията към самия топлоизолационен материал да се покачат, така че той да успее да погълне образувалия се конденз. Едновременно с това въпросният материал има още една отговорна задача – отвеждането на влагата, така че конструкцията да остане колкото се може по-суха и за по-дълго време.

Ако до този момент не ви се е налагало да вземете решение, свързано с избора на топлоизолация, то твърде вероятно е да нямате почти никакви компетенции по въпроса. Това обаче не значи, че е необходимо да потърсите консултация от професионалист, който да ви насочи към правилното решение.

Защо да заложим на вътрешна изолация

Причините, поради които хората решават да заложат на вътрешна изолация могат да бъдат наистина разнообразни. Обикновено техните постъпки са в следствие на ниските температури, които са неизменна част от помещението, за което плануват промяна. Понякога обаче взимането на решение е продиктувано от мухъла и влагата, които наблюдаваме по стените.

Разбира се, съществуват и такива хора, които избират изолацията, заради това, че искат да повишат енергийната ефективност и наред с това да инвестират по-малко средства за отопление.

Надяваме се да сме ви били полезни и много скоро да успеете да вземете правилно решение, свързано с избора ви на топлоизолация, дали тя да бъде вътрешна или външна.

Оценка