Видове материали за покривни конструкции
Видове материали за изграждане на покриви

Покривът е една от най-важните части при всяка сграда. Покривната конструкция успява да ви предпази от куп бедствия и неприятности, свързани с климатичните условия навън.

За това е от ключова важност, когато сте в ремонт или току – що строите дома си, да помислите трезво и разумно какви материали възнамерявате да закупите за изграждането на покривното съоръжение.

Специалистите неслучайно съветват всеки инвеститор да задели малко повече средства в покупката на висок клас материали, които да му гарантират сигурност и спокойствие и да го лишат от скорошни ремонти.

В тази статия ще ви разкажем подробно за основните видове материали, които са сред предпочитаните по време на строеж или ремонтна дейност.

Видове покриви

Знаете ли, че глината е онзи материал, който е сред най-предпочитаните при изграждането на покривната конструкция.

Тези керемиди успяват да се наложат през годините и да се превърнат в най-продавани. Те имат няколко положителни свойства и безспорно едно от тях е, че успяват да устоят на всякакви температурни влияния.

Освен това глинените керемиди не абсорбират влагата, тъй като биват произведени изцяло от естествен материал.

Друга важна особеност, с която следва да се запознаете, е че са предназначени единствено за наклонени покривни съоръжения, тъй като изискват да има наклон минимум 15 градуса.

Наследници на глинените керемиди са изкуствените. При направата им се използват съвкупност от няколко материала, като цимент, оцветители, вода и пясък.

Интересното при тях е, че могат да бъдат видени в наистина разнообразни форми и по този начин да допринесат за красивата гледка на вашата сграда. Могат да издържат на редица температурни влияния, което означава, че минимум 30-40 години няма да се налага да извършвате ремонт.

Полимерните керемиди са другият вид, който бива предпочитан сред хората. Те се отличават значително от глинените. Най-много по структура се доближават до циментно – пясъчните.

Те също се отличават с едно основно предимство, което се изразява с ударо – устойчивостта им. Дори и да се случи да падне от висока, те ще се запазят цели и ще могат да осигурят наистина страхотна изолация на сградата.

Надяваме се тази статия да ви е била изключително ценна и полезна и благодарение на изписаната информация да можете да направите възможно най-правилния избор, когато става въпрос за керемиди.

Ако сте в процес на ремонт и точно в този момент ви предстои да закупите материалите, но нямате ни най-малки познания в сферата на строителството, то най-разумно е да се посъветвате със специалист, който да ви консултира и напътства, така че да не се окаже в последствие, че сте хвърлили не малка сума средства на вятъра.